אוכל
תמונת AVI׃ mako

ריזוטו שומר, אפונה ועגבניות מדורה

ריזוטו בציר ירקות עם אפונה וכרישה

נדב אקרמן | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר הירקות:

גזר

שורש סלרי קטן עם הגבעולים

שורש פטרוזיליה

שומר קטן

בצל קטן

3 שיני שום

1/4 כפית זרעי שומר

1/4 כפית זרעי כוסברה

ענף אחד של תימין

3 עלי דפנה

6 גרגירי פלפל אנגלי

4 ליטר מים

לריזוטו:

כוס אורז ריזוטו (עגול)

3 עגבניות

שומר בינוני חתוך לשמיניות

1/2 כוס אפונה טרייה

שן שום

בצל קצוץ

כרשה קצוצה

קורט תימין קצוץ

זרעי שומר

זרעי כוסברה

1/2 כוס יין לבן

3 כוסות ציר ירקות רותח

1/2 צ'ייסר ערק (15 מ"ל)

4 כפות חמאה צהובה

2 כפות גבינת פרמזן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח גרוס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת הציר:  מקלפים ושוטפים היטב את הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, וחותכים אותם גס.

2 מפרקים את השומר ושוטפים היטב. מקלפים ופורסים את הבצל ושיני השום.

3 מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה, מסננים ושומרים בקירור.

4 הכנת הריזוטו: צולים את העגבניות על להבת הגז, מקלפים ואופים אותן בתנור בחום של 180 מעלות רבע שעה.

5 מתבלים את השומר בשמן זית, מלח ופלפל, צולים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

6 בסיר רחב בעל תחתית כבדה ממיסים 2 כפות חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ואת התימין, זרעי השומר והכוסברה ומטגנים כדקה נוספת.

7 מוזגים את היין ומערבבים היטב, מתחילים להוסיף את ציר הירקות בהדרגה ומערבבים במרץ, לאחר מכן מוסיפים את השומר והעגבניות הקלויים.

8 מוסיפים את הערק ואת יתרת הציר עד לדרגת הבישול הרצויה ומכבים את האש.

9 מבליעים פנימה תוך ערבוב 2 כפות חמאה, 2 כפות פרמזן ואת הפטרוזיליה הקצוצה.