קציצות בשר על קרם ארטישוק ירושלמי
בתפקיד השניצל – קציצות משובחות מבשר אנטרקוט, בתפקיד הפירה: קרם ארטישוק ירושלמי עדין וחלק. בתווך: רוטב מציר ירקות, ערמונים, פטריות וסילאן שישחק לכם באף עד ההגשה שכוללת קצת סבלנות ומעט עבודה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לקציצות:
1 ק"ג בשר אנטרקוט טחון
100 גרם שומן כבש טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוץ
10 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1 שקית ואקום של ערמונים טחונים
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית כמון
1/2 כפית קייג'ון
1/2 כוס סודה
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה בינונית
מלח
פלפל
לתבשיל:
10 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגול
1 ליטר ציר ירקות
4 כפות סילאן תמרים
כפית גדושה קינמון
כפית בהרט
1/2 כפית אגוז מוסקט
4-5 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל
2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות
2 שקיות ערמונים בוואקום
לקרם ארטישוק ירושלמי:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מבושל עד רכות במי מלח
50 גרם חמאה רכה
80 מ״ל שמנת לבישול 15% שומן
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
1 הקציצות: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים במקרר לשעתיים.
2 מטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את ציר הירקות, הסילאן, התבלינים והקציצות. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
3 כעבור שעה מוסיפים את הפטריות והערמונים. מכסים ומבשלים למשך שעה נוספת.
4 קרם הארטישוק הירושלמי: טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את מרכיבי הקרם למסה אחידה ומעבירים במסננת דקה.
5 ההגשה: מסדרים על צלחת את קרם הארטישוק ועליו את הקציצות.