אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

קציצות בשר על קרם ארטישוק ירושלמי

בתפקיד השניצל – קציצות משובחות מבשר אנטרקוט, בתפקיד הפירה: קרם ארטישוק ירושלמי עדין וחלק. בתווך: רוטב מציר ירקות, ערמונים, פטריות וסילאן שישחק לכם באף עד ההגשה שכוללת קצת סבלנות ומעט עבודה

שמוליק ישראל | הכי טעים שיש | פורסם 12/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1 ק"ג בשר אנטרקוט טחון

100 גרם שומן כבש טחון

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוץ

10 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות

1 שקית ואקום של ערמונים טחונים

1/2 כפית אגוז מוסקט

1 כפית כמון

1/2 כפית קייג'ון

1/2 כוס סודה

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה בינונית

מלח

פלפל

לתבשיל:

10 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגול

1 ליטר ציר ירקות

4 כפות סילאן תמרים

כפית גדושה קינמון

כפית בהרט

1/2 כפית אגוז מוסקט

4-5 כפות שמן קנולה

מלח

פלפל

2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות

2 שקיות ערמונים בוואקום

לקרם ארטישוק ירושלמי:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מבושל עד רכות במי מלח

50 גרם חמאה רכה

80 מ״ל שמנת לבישול 15% שומן

מלח

פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 הקציצות: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה. יוצרים קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים במקרר לשעתיים.

2 מטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את ציר הירקות, הסילאן, התבלינים והקציצות. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.

3 כעבור שעה מוסיפים את הפטריות והערמונים. מכסים ומבשלים למשך שעה נוספת.

4 קרם הארטישוק הירושלמי: טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את מרכיבי הקרם למסה אחידה ומעבירים במסננת דקה.

5 ההגשה: מסדרים על צלחת את קרם הארטישוק ועליו את הקציצות.