קציצות עגל של רפי כהן
עם מנגולד, חצילים, עגבניות ונענע מיובשת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות
500 גרם בשר עגל או בקר טחון
2 בצלים קצוצים
1 כוס פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף מלח
2 כפות פירורי לחם
2 חלמונים או 1 ביצה
4 שיני שום קצוצות
לתבשיל
6 עלי וגבעולי מנגולד ירוק שטופים וחתוכים גס
1 חציל בלאדי
4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות גס
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
1/2 כף נענע יבשה
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
1 קולפים את החציל וחותכים לקוביות גדולות. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החציל עד שהן שחומות. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג. 2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות בעזרת כף היד ויוצרים קציצות עגולות בגודל של שזיף בעזרת כפות ידיים משומנות מעט. מסדרים את הקציצות על מגש שרופד בנייר אפייה. 3. מכינים את התבשיל: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את השום והפלפל השחור ומיד אחר כך את המנגולד ומאדים כ-3 דקות תוך ערבוב. 4. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות במכסה סגור. 5. מוסיפים לסיר את הקציצות ומכסים. מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית ומכבים. מניחים את הסיר סגור בצד למשך חצי שעה לפני שמגישים.