צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות בשר ואורז
מתכון לקציצות מהירות עם עקצוץ פיקנטי ופרורי פנקו. חצי שעה עבודה ויש לכם ארוחת צהריים מלאה
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 19/04/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1/2 כוס אורז (לפני בישול)
300 גרם בשר טחון
1 בצל מגורר
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית צ'ילי גרוס
מעט כמון או בהרט
כף פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פרורי פנקו (או פירורי לחם)
מלח ופלפל
1 ביצה
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את האורז במעט שמן ומוסיפים כוס מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן טיפה.
2 מערבבים בקערה את כל החומרים, כולל האורז (לא כולל השמן לטיגון).
3 מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן שזופות.
4 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ואוכלים עם סלט או ירקות מבושלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!