אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בשר ואורז

מתכון לקציצות מהירות עם עקצוץ פיקנטי ופרורי פנקו. חצי שעה עבודה ויש לכם ארוחת צהריים מלאה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/04/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 כוס אורז (לפני בישול)

300 גרם בשר טחון

1 בצל מגורר

2 שיני שום קצוצות

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מעט כמון או בהרט

כף פטרוזיליה קצוצה

3 כפות פרורי פנקו (או פירורי לחם)

מלח ופלפל

1 ביצה

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את האורז במעט שמן ומוסיפים כוס מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן טיפה.

2 מערבבים בקערה את כל החומרים, כולל האורז (לא כולל השמן לטיגון).

3 מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד שהן שזופות.

4 מעבירים לצלחת עם נייר סופג ואוכלים עם סלט או ירקות מבושלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!