קציצות בשר מזרח אירופאיות
קציצות מבשר בקר ועוף ברוטב עם פפריקה מתוקה וחריפה וקורקבני עוף
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
750 גרם בשר בקר/עוף/מעורב
2 בצלים בינוניים
1 בצל מטוגן
1 קישקע קטן
1 תפו"א קטן
1 גזר קטן
2-3 ביצים
כ-300 גרם פרורי לחם תוצרת עצמית
מלח
פלפל שחור
פלפל לבן
פפריקה
שמן לטיגון
לרוטב:
חצי ק"ג קורקבני עוף (אם יש קצוות או שאריות של בקר, הכניסו גם אותם)
מעט מלח
מעט פלפל שחור
מעט פלפל לבן
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1-2 כף רסק עגבניות
1-2 כף קמח לבן או תפו"א
1/2 כוסות מים קרים
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה, או כוסברה
אופן ההכנה:
1 להכנת הקציצות: טוחנים את הבשר, הבצלים, הקישקע והירקות. מערבבים את הכול למסה אחת אחידה עם הביצים, התבלינים, ו-50 גרם מתוך פירורי הלחם.
2 מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות, רצוי אפילו לכל הלילה.
3 יוצרים קציצות שטוחות ומעוגלות ומצפים בפירורי הלחם.
4 מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 ס"מ, עד להשחמה משני הצדדים.
5 להכנת הרוטב לקציצות: את השמן של הקציצות מעבירים לסיר ומטגנים קצוות ושאריות של נתחי הבשר הבקר הפרוס וקורקבני העוף שלמים עד למיצוי כל המיצים של הבשרים. מבשלים בערך שעה על אש בינונית, במשך השעה פותחים את הסיר כ-3 פעמים ובכל פעם מוסיפים מעט מים (כל פעם 3-4 כפות) וממשיכים לצלות את הבשרים עד למצב של יצירת רוטב שחום מאוד. בתום השעה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
6 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, ורביכת קמח שמסננים ומוסיפים לתבשיל (מערבבים כף קמח עם 1/2 כוס מים קרים), ומבשלים בערך כשעה עד לקבלת מרקם אחיד ועד שהבשר רך.
7 את הקציצות אפשר להוסיף ולהמשיך לבשל ברוטב עוד כחצי שעה, ואז מקבלים מרקם של בישול. או ישר לאחר הטיגון לצקת על הקציצות רוטב ולאכול. אופציה נוספת- ניתן לאכול את הקציצות בצורתן הפריכה ולטגן אותן בשמן עמוק לפני ההגשה.