קציצות טרופיות
קציצות בשר עם פירות יבשים, קארי ונענע ברוטב של חלב קוקוס
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר + עוף מעורב טחון
1/2 בצל סגול קצוץ דק
3 שזיפים מיובשים קצוצים
3 כפות צימוקים צהובים
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים
3 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך קטן
1 חופן כוסברה טרייה
3 עלי נענע קצוצים דק
1/2 כפית שמן חרדל / שמן זית / קנולה
1 כפית קארי
קורט כמון
קורט צ'ילי חריף
2 גבעולי תימין טרי
1 כף קורנפלור
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן סויה / קנולה לטיגון
3 שני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 עגבניות טריות
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות קרם או חלב קוקוס
1 חופן כוסברה
1 חופן שמיר
1 מנגו טרי חתוך קטן
1/2 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום והג'ינג'ר לטיגון קל.
2 מוסיפים את שאר המרכיבים (עגבניות , רסק, כוסברה, שמיר, קרם/חלב קוקוס, מנגו, חצי כוס מים חמים) ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות עד לרתיחה קלה ואז מנמיכים את האש.
3 להכנת הקציצות: מכניסים את כל מרכיבי הקציצות לקערה, מערבבים ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.
4 מכניסים לרוטב החם ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.