אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

גונדי עם אורז

מנה פרסית קלאסית של מרק מתובל עם גרגירי חומוס וכדורי עוף רכים לצד אורז

יהודית מורחיים | הכי טעים שיש | פורסם 11/06/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

רבע קילו עוף טחון

רבע קילו בשר טחון

½ כוס אורז, שטוף

1 בצל, קצוץ או מגורד בפומפייה

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 כפות פירורי לחם

1 כף שמן רגיל

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית פלפל שחור

1 כפית גדושה מלח

לרוטב:

2-3 כפות שמן קנולה, לטיגון

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום, קלופות

1 כנף עוף או 2 שוקיים, לטיגון בתחתית הסיר

3 גזרים גדולים, נקיים ופרוסים לעיגולים

3 עלי סלרי אמריקאי, שטופים וקצוצים

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית פלפל שחור

1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל עם השום והכנף או השוקיים, עד להזהבה. מכבים את האש.

2 מכינים את הקציצות:מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית עד לקבלת תערובת יציבה למדי.3. יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים (בגודל כדור פינג פונג) ומניחים בסיר, על הבצל והעוף המטוגנים. מפזרים מעל את הגזר והסלרי.

4 מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הקציצות, מביאים לרתיחה ומתבלים בכל התבלינים.

5 מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, עד שנגמרים המים. במהלך הבישול טועמים ומתקנים תיבול.