גונדי עם אורז
מנה פרסית קלאסית של מרק מתובל עם גרגירי חומוס וכדורי עוף רכים לצד אורז
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
רבע קילו עוף טחון
רבע קילו בשר טחון
½ כוס אורז, שטוף
1 בצל, קצוץ או מגורד בפומפייה
חופן פטרוזיליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 כף שמן רגיל
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
לרוטב:
2-3 כפות שמן קנולה, לטיגון
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קלופות
1 כנף עוף או 2 שוקיים, לטיגון בתחתית הסיר
3 גזרים גדולים, נקיים ופרוסים לעיגולים
3 עלי סלרי אמריקאי, שטופים וקצוצים
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית פלפל שחור
1 כף גדושה מלח
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל עם השום והכנף או השוקיים, עד להזהבה. מכבים את האש.
2 מכינים את הקציצות:מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית עד לקבלת תערובת יציבה למדי.3. יוצרים מהתערובת כדורים בינוניים (בגודל כדור פינג פונג) ומניחים בסיר, על הבצל והעוף המטוגנים. מפזרים מעל את הגזר והסלרי.
4 מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הקציצות, מביאים לרתיחה ומתבלים בכל התבלינים.
5 מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, עד שנגמרים המים. במהלך הבישול טועמים ומתקנים תיבול.