קדירת קציצות טלה חריפות עם שעועית לבנה וקבנוס
קדירה חורפית מופלאה של קציצות טלה בבישול ארוך. יחד עם הקבנוס והשעועית - באמת שלא תצטרכו יותר כלום
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 קילו בשר טלה (או כבש), טחון טרי
בצל גדול, מגורר וסחוט
תפוח אדמה מקולף, מגורר וסחוט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס כוסברה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
4 כפות שמן זית, לטיגון
לתבשיל:
4 כפות שמן זית
4 יחידות קבנוס, פרוסות
3 שיני שום
2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
2 עגבניות קטנות, קלופות וקצוצות
4 יחידות פלפל חריף יבש
כוס וחצי מרק עוף (אפשר גם משחה או אבקה)
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
מלח
פלפל שחור גרוס
פטרוזיליה קצוצה, להגשה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים במקרר לשעה.
2 יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות.
3 מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה ומשחימים בזריזות את הקציצות משני הצדדים.
4 מחממים בסיר כבד 4 כפות שמן זית ומטגנים את הקבנוס והשום. מוסיפים את הבצל הסגול, העגבניות והפלפל החריף היבש ומתבלים. מוסיפים את מרק העוף, השעועית והתבלינים ומביאים לרתיחה.
5 מניחים את הקציצות בעדינות בסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות.
6 לפני ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל שפונדרה מרוקאי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!