קציצות בקר וכבש
קציצות בקר וכבש מתובלות היטב ברוטב של ציר בקר ותפוחי אדמה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
1 קילו בשר בקר טחון מס' 2
50-100 גרם פלאדה כבש
2 בצלים בינוניים או בצל אחד גדול, טחונים במעבד מזון (כ-300 גרם בצל)
100 גרם לחם בצל (פרוסה עבה), טחון במעבד מזון
2 ביצים
חצי כף בהרט לקובה (ציפורן, הל, כמון, קינמון ופלפל אנגלי)
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
כרבע כוס (50 מ״ל) שמן קנולה
לרוטב:
שמן קנולה
1 קילו בצל, קצוץ גס
6 גזרים, מקולפים וחתוכים
12 תפוחי אדמה קטנים, קלופים (או 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים)
חצי כף בהרט
חצי כף כמון או כורכום
כף פלפל
כף מלח
חצי ליטר ציר בקר משובח
ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1 הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון והפלאדה. מוסיפים את הבצל, הלחם והביצים ומתבלים. מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת עיסה אחידה (אם צריך, מוסיפים עוד שמן).
2 יוצרים קציצות במשקל 90-80 גרם, ומעבירים למקרר ל-30-20 דקות.
3 הרוטב: מחממים על להבה גבוהה מחבת עם כמות נדיבה של שמן קנולה. מנמיכים להבה ומטגנים את הבצל כ-20 דקות, עד שהוא מושחם היטב.
4 מוסיפים את הגזר, מחכים רבע שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים, וממשיכים לצלות את הירקות עוד כ-10 דקות (בסך הכל משחימים את הירקות כ-45 דקות. שימו לב, אם הירקות משחימים היטב לפני כן, עוצרים את ההשחמה וממשיכים לפי המתכון. אנחנו לא רוצים לשרוף את הירקות).
5 מוסיפים מים רותחים וציר בקר, עד חצי גובה תפוחי האדמה ומכסים.
6 מבשלים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.
7 מוציאים את הקציצות מהקירור ומטגנים אותן טיגון קל על להבה גבוהה בשמן קנולה בגובה כס"מ, עד שיש השחמה קלה מבחוץ.
8 מעבירים את הקציצות לרוטב החם, מוסיפים עוד מעט מים (לא מכסים לגמרי את הקציצות), מכסים את הסיר ומבשלים עוד 15-10 דקות על אש בינונית.
* אם אין ציר בקר, אפשר להמיר אותו בכמות זהה של מים וב-3-2 עצמות מוח. במקרה כזה רצוי להוסיף את העצמות כבר בשלב טיגון הבצל.
שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).