אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

קציצות בקר וכבש

קציצות בקר וכבש מתובלות היטב ברוטב של ציר בקר ותפוחי אדמה

אבי נאמן | הכי טעים שיש | פורסם 11/06/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 278 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

1 קילו בשר בקר טחון מס' 2

50-100 גרם פלאדה כבש

2 בצלים בינוניים או בצל אחד גדול, טחונים במעבד מזון (כ-300 גרם בצל)

100 גרם לחם בצל (פרוסה עבה), טחון במעבד מזון

2 ביצים

חצי כף בהרט לקובה (ציפורן, הל, כמון, קינמון ופלפל אנגלי)

כף פלפל שחור גרוס

כף מלח

חצי כף כורכום

חצי כף כמון

כרבע כוס (50 מ״ל) שמן קנולה

לרוטב:

שמן קנולה

1 קילו בצל, קצוץ גס

6 גזרים, מקולפים וחתוכים

12 תפוחי אדמה קטנים, קלופים (או 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לרבעים)

חצי כף בהרט

חצי כף כמון או כורכום

כף פלפל

כף מלח

חצי ליטר ציר בקר משובח

ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1 הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון והפלאדה. מוסיפים את הבצל, הלחם והביצים ומתבלים. מוסיפים את השמן ולשים עד לקבלת עיסה אחידה (אם צריך, מוסיפים עוד שמן).

2 יוצרים קציצות במשקל 90-80 גרם, ומעבירים למקרר ל-30-20 דקות.

3 הרוטב: מחממים על להבה גבוהה מחבת עם כמות נדיבה של שמן קנולה. מנמיכים להבה ומטגנים את הבצל כ-20 דקות, עד שהוא מושחם היטב.

4 מוסיפים את הגזר, מחכים רבע שעה ומוסיפים את תפוחי האדמה. מתבלים, וממשיכים לצלות את הירקות עוד כ-10 דקות (בסך הכל משחימים את הירקות כ-45 דקות. שימו לב, אם הירקות משחימים היטב לפני כן, עוצרים את ההשחמה וממשיכים לפי המתכון. אנחנו לא רוצים לשרוף את הירקות).

5 מוסיפים מים רותחים וציר בקר, עד חצי גובה תפוחי האדמה ומכסים.

6 מבשלים 20-15 דקות על אש בינונית, עד שהירקות מתרככים.

7 מוציאים את הקציצות מהקירור ומטגנים אותן טיגון קל על להבה גבוהה בשמן קנולה בגובה כס"מ, עד שיש השחמה קלה מבחוץ.

8 מעבירים את הקציצות לרוטב החם, מוסיפים עוד מעט מים (לא מכסים לגמרי את הקציצות), מכסים את הסיר ומבשלים עוד 15-10 דקות על אש בינונית.

* אם אין ציר בקר, אפשר להמיר אותו בכמות זהה של מים וב-3-2 עצמות מוח. במקרה כזה רצוי להוסיף את העצמות כבר בשלב טיגון הבצל.

שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).