אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

קבב ברנג׳י

קציצות בקר עמוסות עשבי תיבול בציר עוף עשיר ומלא טעמים. הסוד? לישה יסודית עד שמתקבלת עיסה אחידה ממנה יוצרים כדורים עגולים ויפים שכיף לאכול

ליאורה זאדה | הכי טעים שיש | פורסם 12/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר עוף

מעט שמן לטיגון

4 כרעיים

4 שוקיים

2 בצלים גדולים

ראש כרפס

5 גבעולי כרפס ללא העלים

שורש פטרוזיליה

4 גזרים

מלח

פלפל

1 כפית מחוקה כמון

1 כפית גדושה כורכום

לקציצות:

1 כוס אורז בסמטי

1 צרור שמיר

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

2 בצל גדול מגורד

1/2 כוס שמן

1 כפית מחוקה מלח

1 כפית מחוקה כמון

1 כפית גדושה כורכום

1 כפית מחוקה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 ליטר ציר מרק עוף

 

אופן ההכנה:

1 הציר: בסיר עם שמן מטגנים עוף ובצל. מוסיפים כרפס, שורש פטרוזיליה, גזר, גבעולי כרפס, מלח, פלפל, כמון וכורכום. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה ועשר דקות.

2 הקציצות: משרים את האורז או שוטפים אותו מספר פעמים ומסננים היטב. קוצצים את עשבי התיבול..בקערה גדולה שמים את הבשר טחון, מוסיפים את הבצל המגורד האורז והירק החתוך. מוסיפים רבע כוס שמן, תבלינים ולשים היטב בעזרת הידיים עד לעיסה אחידה, על מנת ליצור כדורים שלמים. אם העיסה לא מספיק אחידה, מוסיפים עוד שמן לפי הצורך ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

3 קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומסדרים בסיר טפלון. מוסיפים ציר מרק עוף רותח עד לגובה הקציצות ומבשלים במשך רבע שעה על להבה גבוהה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה.