קציצות בעיני הן כדורים קטנים של אושר. הן יכולות להיות מטוגנות או להתבשל להן ברוטב עשיר (או גם וגם), אפשר להכין אותן מראש בכמויות גדולות, לעשות אותן צמחוניות, טבעוניות, אפויות ואפילו מאודות.
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם
אחד האתגרים בדרך לקציצות ברמת אליפות הוא למצוא את נקודת האיזון בה הן עסיסיות, נימוחות, ובעלות יכולת שמירה על הצורה גם אחרי בישול ארוך.
הנה 10 טיפים לקציצה מושלמת
1. הבשר הוא המרכיב העיקרי בקציצה. ברוב המקרים הוא נטחן מחלקים 'ניידים' – כלומר נתחים שעושים הרבה עבודה וצריכים בישול ארוך כדי להתרכך, כמו למשל צלעות, צוואר, כתף או שריר הזרוע (ובגלל זה מכינים מהם צלי ולא רוסטביף). אל תפחדו להשתמש בבשרים אחרים דומים, כמו רגל הודו או בשר טלה טחון.
2. לטגן או לא? זה לגמרי נתון להחלטתכם. קציצה עם מספיק בשר תתבשל ותשמור על צורתה גם בלי טיגון. כשמשחימים (ושימו לב, לא סוגרים! בישול בשר מעולם לא סגר ולא יסגור אותו) את הקציצה בשמן חם יוצרים רובד של טעמים (תודות לתגובות מאיירד), ומוסיפים לעומק של הרוטב, מה שנותן לכם, בשורה התחתונה, תוצאה יותר טעימה. מצד שני, חשיפת בשר לטמפרטורה גבוהה זה לא הדבר הכי בריא בעולם. אם בחרתם לטגן, חשוב שלא לטגן יותר מדי קציצות במקביל, פן תרתיחו אותן לשווא.
3. כל מוצר חיטה אפוי יכול לבוא במקום פירורי הלחם, בהנחה שהוא קטן מספיק להתפזר באחידות בבלילה – למשל בייגלה (כן!), קרקרים או אפילו ביסלי שטחנתם במעבד מזון.
עוד באוכל טוב:
- מאפינס היער השחור של אביבה
- פתיבייגל, שלגונים מעולים, טעם חדש לכריות ועוד: ביקורת מוצרים
- המדריך השלם ללחם שאור
4. לא אוכלים גלוטן? שימו קורנפלקס טחון במקום פירורי הלחם.
5. תגוונו עם עשבי התיבול. מלבד הפטרוזיליה והנענע, גם כוסברה, בצל ירוק, עירית, טרגון ואפילו בזיליקום - כולם, קצוצים דק, משתלבים מצוין בתערובת לקציצות.
6. מעבר לעשבי התיבול, הקציצה יכולה לקבל שלל רחב של ירקות, בתנאי שהם בקונפיגורציה קטנה מספיק. /בצל קצוץ דק או מגורר ושום כתוש מוסיפים עסיסיות וטעם, סלק מגורר ייתן צבע סגול יפה, דלעת או בטטה מגוררת יוסיפו מתיקות, קישוא מגורר וסחוט גם הוא יוסיף עניין.
7. מה שחשוב לזכור בהוספת ירקות, היא שהם לא תורמים לכוח איחוד הקציצה, אלא מחלישים אותה. כלומר, ככל שמוסיפים יותר ירק, כך צריך להוסיף יותר בשר או ביצים בשביל תערובת שלא מתפרקת.
8. עוד מקום ליצירתיות הוא התבלינים. נכון, מלח ופלפל מספיקים בשביל לתבל קציצה טעימה, אבל תוספת קטנה של טעם, לקציצה עצמה או לרוטב, יכולה לתת טוויסט מפתיע. אני למשל אוהב להוסיף בהרט או ג'ינג'ר טחון, כמון מוסיף טעם אדמתי וקינמון מחמיא מאוד לטעמים עשירים של בשר טלה.
9. הדרך הטובה ביותר לבדוק שתיבלתם את הקציצה כמו שצריך היא להכין קציצת ניסיון מהתערובת המעורבבת – במחבת או אפילו בטוסטר, לטעום ולהחליט אם צריך לתקן את התיבול.
מחר ב-19:00 בתכנית הכי טעים שיש, תיבחר מנת הקציצות הכי טעימה בארץ.