אוכל
צילום׃ מתוך הכי טעים שיש

שעועית בקצב הסמבה: פז׳ואדה

נהנים מהמונדיאל הברזילאי? זמן מצוין להתנסות בהכנת הפז׳ואדה, נזיד בריזלאי עשיר עם שפע סוגי בשר ושעועית שחורה לצד אורז, פארופה ועלי מנגולד. והטעם? ניחשתם, אליפות

מרסיה כצמן | הכי טעים שיש | פורסם 02/07/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפז׳ואדה :

500 גרם שעועית שחורה מושרית לילה שלם

1 ליטר מים

150 גרם נקניק עגל

150 גרם קבנוס הודו רטוב

150 גרם קבנוס בקר יבש

200 גרם לשון בקר

200 גרם צוואר בקר

150 גרם חזה אווז

3 עלי דפנה

מלח לפי הטעם

למנגולד:

8 עלי מנגולד

5 שן שום פרוס

1 כף שמן זית

מלח לפי טעם

לפארופה:

200 גרם פרורי לחם

50 גרם כתף בקר מעושן חתוך לקוביות קטנות

2 שן שום כתוש

1 בצל סגול בינוני חתוך לקוביות (או חצי בצל גדול)

50 גרם זיתי קלמטה קצוץ גס

1 חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה

2 כפות שמן זית

לאורז:

1 ק״ג אורז בסמטי

חצי בצל

מעט מלח

כף שמן זית

להגשה:

1 תפוז מפולט ומחולק לפלחים

1 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות

אופן ההכנה:

1 בסיר שמים את השעועית עם המים של ההשריה ואת הבשרים כשהם שלמים. מתבלים במלח ועלי דפנה. אם מי ההשריה לא מכסים את הבשרים והשעועית, מומלץ להוסיף בתחילת הבישול מים קרים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-6 שעות עד שהבשר רך והשעועית רכה כמו פירה. במידת הצורך מוסיפים מים רותחים בזמן הבישול (שיהיה מעט נוזלי).

2 המנגולד: מורידים את הגבעול של המנגולד וחותכים את העלים  לרצועות דקות. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כשתי דקות, מתבלים במלח ומורידים מהאש.

3 הפארופה: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים שום כתוש (אם כותשים בבלנדר ידני מומלץ לכתוש עם מעט שמן זית) ומטגנים מעט עם הבצל, מוסיפים את קוביות כתף הבקר ו״סוגרים״ במחבת. מורידים לאש נמוכה ומערבבים. מבשלים דקה נוספת. מוסיפים את הזיתים ואת  פירורי הלחם, מערבבים ומכבים את הלהבה. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.

4 האורז: מטגנים את הבצל בשמן זית, מוסיפים מעט מלח, מצפים את גרגירי האורז בשמן, מוסיפים מים רותחים לפי יחס של כוס אורז לכוס וחצי מים. מבשלים 18 דקות על אש קטנה.

5 ההגשה: חותכים את הבשרים, מסדרים את התבשיל בצלחת מעט עמוקה. במרכז הצלחת מניחים אורז לבן וסביבו מסדרים את עלי המנגולד, הפארופה ופלחי תפוז מפולט עם פרוסות פלפל חריף. מעל מוזגים את תבשיל הבשרים והשעועית.