אוכל
צילום׃ מתוך הכי טעים שיש

הכירו את הגולאש הפולני

שכחו כל מה שידעתם על גולאש הונגרי ואמצו לחככם גולאש פולני חם ומזמין עם בונוס של לביבות תפוחי אדמה אפויות מתחת

מגדלנה פטק-לוי | הכי טעים שיש | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגולאש:

1/2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות בינוניות

2 בצלים גדולים

4 כפות שמן קנולה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

3 שיני שום

1 כוס מים רותחים

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

 1פלפל כתום חתוך לקוביות

1 עלה דפנה

1-2 פלפל אנגלי

3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

ללביבות תפוחי אדמה (קרטופלך):

1 בצל לבן

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 ביצה טרופה

2 כפות קמח

1 כף שמן קנולה

קורט מלח

קורט פלפל

אופן ההכנה:

1.    הגולש: חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן קנולה. מוסיפים את הפפריקה המתוקה ואת קוביות הבשר עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את השום וכוס מים רותחים עד שהם פחות או יותר מכסים את הבשר. מבשלים כשעה עד לריכוך.

2.    מוסיפים עוד חצי כוס מים, פלפלים חתוכים לקוביות, עלה דפנה ופלפל אנגלי ומבשלים יחד כ-10 דקות.

3.    מוסיפים את העגבניות הקלופות ומבשלים כ-5-10 דקות. מכבים את האש. מומלץ לאכול את התבשיל מספר שעות לאחר שסיים להתבשל כדי שהטעמים יתאחדו.

4.    לביבות תפוחי האדמה:  על פומפיה דקה מגרדים לתוך קערה את הבצל ותפוחי האדמה. מוסיפים ביצה, קמח, שמן ותבלינים ומערבבים.

5.    מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור במשך שעה עד להזהבת הבצק. המרקם מבחוץ צריך להיות קריספי ומבפנים רך. חותכים למשולשים ויוצקים את הגולש על הלביבות.