אוכל
צילום׃ מתוך הכי טעים שיש

אוסובוקו טלה

אוסובקו טלה שמתפרק בפה אחרי בישול איטי אך אינטנסיבי בחום גבוה. לא תאמינו כמה מעט עבודה מצריך כל הטוב הזה

סמיר ראשד | הכי טעים שיש | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 יחידות אוסובוקו טלה טרי נקי משומנים

3-4 כפות שמן קנולה או תירס

1 ראש סלרי חתוך לקוביות גדולות

2 גזרים חתוכים גס

2 שורש פטרוזיליה

2 בצלים קטנים חצויים לשניים

1 ראש שום חצוי לשניים

3 גבעולי טימין

2 גבעולי רוזמרין

2 עלי דפנה

2 פרוסות שורש ג'ינג'ר

1/4 כפית פלפל גרוס

5 פלפל שחור שלם

1/2 אגוז מוסקט מגורד

4 תרמילי הל שלמים

1 כוס יין אדום יבש

1 ליטר ציר בשר

2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשניים

200 גרם פטריות שמפיניון גודל בינוני

אופן ההכנה:

1.    בסיר כבד המתאים לאפייה בתנור, מטגנים את האוסובוקו עם מעט שמן עד להשחמה. מניחים  את האוסובוקו בצד.

2.    באותו הסיר מטגנים ומשחימים את כל ירקות השורש, הבצל והשום ביחד עם עשבי התיבול והתבלינים.

3.    מסננים החוצה את השמן שבסיר, מחזירים את הירקות והאוסובוקו, מוסיפים את היין, נותנים ליין לבעבע ולהצטמצם.

4.    מחממים תנור ל-250 מעלות. מוסיפים את ציר הבשר עד לכיסוי מלא של האוסובוקו וירקות השורש. מכסים את הסיר היטב ומכניסים לתנור למשך שעתיים.

5.    פותחים את הסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה. מחזירים לתנור למשך שעה נוספת.

6.    מוציאים את הסיר, ומוסיפים את פטריות השמפיניון, סוגרים ומניחים בצד למשך חצי שעה. הפטריות יתבשלו מהחום שנמצא בתוך הסיר.

7.    הרוטב: מוציאים את כל הנוזלים שהצטברו בסיר ומעבירים לסיר אחר. מצמצמים את הרוטב עד שהוא מעט יותר מחצי הכמות, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך, מסמיכים באמצעות קורנפלור.

8.    ההגשה: מסדרים את כל הירקות בצלחת הגשה, מניחים מעליהם את האוסובוקו ומזלפים מעל את הרוטב שהכנו.