אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש

קדירת החלוצים ממטולה: קדירת בקר וירקות שורש

דרך מוצלחת להיכנס לאווירה חורפית היא לצלול אל תוך הכנת קדירת בקר וירקות שורש עמוסה כל טוב, שבתוכה משכשכות להן כופתאות שגלגלתם לגמרי לבד מחלה

קלרי לישנסקי | הכי טעים שיש | פורסם 17/09/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1/2 1 ק"ג בשר בקר צוואר חתוך לקוביות בינוניות

1 כף קמח לבן

1 כף פפריקה חריפה

1 כף אבקת שום

1 כף כורכום

1 כף כמון

1 כף מלח

1 כף פלפל לבן

6-7 כפות שמן זית

3 גזרים

3 קישואים

1 ראש פטרוזיליה

1 ראש סלרי ועלים

1 סלק

2 קולרבי

2 לפת

5 ארטישוק ירושלמי

3 תפוחי אדמה

4 בצלים בינוניים סגולים

6-7 פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

2-3 כוסות מים פושרים (עד כיסוי גובה תכולת הקדרה)

1 כוס מיץ תפוחים טבעי

קורט צ'ילי

1 כף פלפל גרוס

לכופתאות:

1/2 חלה (החלק הפנימי בלבד ללא הקרום)

4 כפות מים

1 ביצה

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף עירית קצוצה

קורט מלח

קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:

1 תערובת הכופתאות: מוציאים את החלק הפנימי של החלה בלבד. מוסיפים את המים וסוחטים את החלה סחיטה קלה. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה והעירית. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומניחים בצד. אחרי מנוחה קצרה קורצים כופתאות עגולות.

2 התבשיל: חותכים את הבשר לקוביות, מכינים בצלחת קמח עם פפריקה, אבקת שום, כורכום, כמון, מלח ופלפל לבן. מקמחים את הבשר.

3 בסיר קדרה עם שמן זית, מטגנים וסוגרים את הבשר מכל צדדיו.

4 מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות ומוסיפים לסיר עם הבשר לטיגון של חמש דקות עם תוספת של מעט שמן זית. (2-3 כפות).

5 מתבלים בפלפל אנגלי ועלי דפנה ומכסים במים עד גובה הקדרה. מרתיחים ומנמיכים להבה. מוסיפים את מיץ התפוחים, הצ'ילי, המלח והפלפל גרוס. מוסיפים את הכופתאות לסיר ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.