צוואר טלה ממולא
ממולאים זה נפלא, וכשזה צוואר טלה ממולא בבשר ואורז מתובלים היטב ועם ארומה ממכרת של הל - השמחה כפולה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 ק״ג צוואר טלה (חצי צוואר)
1/2 ק״ג אורז יסמין
300 גרם בשר עגל טחון
3/4 כוס שמן קנולה
תיבול לאורז:
1 כפית קטנה הל
1 כפית קטנה פלפל אנגלי
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית קינמון
½ 1 כפית מלח
150 גרם צנוברים
תיבול לבשר:
1/2 כפית הל
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
3/4 כפית מלח
ענף רוזמרין
אופן ההכנה:
1 חותכים את הבשר לאורך העצם ופותחים אותו. מבשלים אורז עם הבשר הטחון חצי בישול, כרבע שעה.
2 מטגנים את הבשר הטחון עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-4 דקות.
3 מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים. כשהמים מתייבשים, מכסים את הסיר ל-10 דקות ומכבים את האש.
4 מעבירים את האורז והבשר למגש ונותנים לו לנוח ולהתקרר רבע שעה.
5 מתבלים את האורז עם הבשר בכל התבלינים ומוסיפים את הצנוברים. מערבבים וממלאים את הצוואר.
6 מתבלים את בשר הצוואר ביתר התבלינים של תערובת התיבול, שמים ענף רוזמרין ועוטפים את הבשר היטב בנייר אלומיניום.
7 מבשלים בתנור עם אדים, שמים מתחת לבשר תבנית עם מים רותחים כדי ליצור אדים ואופים בטמפרטורה של 280 מעלות למשך כ-2.5-3 שעות.