אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש

צוואר טלה ממולא

ממולאים זה נפלא, וכשזה צוואר טלה ממולא בבשר ואורז מתובלים היטב ועם ארומה ממכרת של הל - השמחה כפולה

סלים חמודה | הכי טעים שיש | פורסם 17/09/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 ק״ג צוואר טלה (חצי צוואר)

1/2 ק״ג אורז יסמין

300 גרם בשר עגל טחון

3/4 כוס שמן קנולה

תיבול לאורז:

1 כפית קטנה הל

1 כפית קטנה פלפל אנגלי

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית קינמון

½ 1 כפית מלח

150 גרם צנוברים

תיבול לבשר:

1/2 כפית הל

1/2 כפית פלפל אנגלי

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/4 כפית קינמון

3/4 כפית מלח

ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

1 חותכים את הבשר לאורך העצם ופותחים אותו. מבשלים אורז עם הבשר הטחון חצי בישול, כרבע שעה.

2 מטגנים את הבשר הטחון עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-4 דקות.

3 מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים. כשהמים מתייבשים, מכסים את הסיר ל-10 דקות ומכבים את האש.

4 מעבירים את האורז והבשר למגש ונותנים לו לנוח ולהתקרר רבע שעה.

5 מתבלים את האורז עם הבשר בכל התבלינים ומוסיפים את הצנוברים. מערבבים וממלאים את הצוואר.

6 מתבלים את בשר הצוואר ביתר התבלינים של תערובת התיבול, שמים ענף רוזמרין ועוטפים את הבשר היטב בנייר אלומיניום.

7 מבשלים בתנור עם אדים, שמים מתחת לבשר תבנית עם מים רותחים כדי ליצור אדים ואופים בטמפרטורה של 280 מעלות למשך כ-2.5-3 שעות.