ביף בורגיניון
המלך של כל תבשילי הקדירה: תבשיל בקר עם פטריות ויין אדום, שימלא לכם את הבית בניחוחות משכרים
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג שריר קדמי + 1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות גדולות (בערך 4 ס"מ)
8 כפות שמן זית איכותי
3 גזרים חתוכים לפרוסות
1 בצל סגול גדול חתוך גס
2 גבעולי סלרי
תימין
שיניים מחצי ראש שום (בערך 6)
3 עלי דפנה
בקבוק יין אדום איכותי
100 גרם חזה אווז מעושן (לא חובה)
18 בצלי שאלוט
2 כפות של קמח לבן
1 כרשה, חתוכה
3 שיני שום קצוצות דק
1 ליטר ציר בקר
בוקה גרני – פטרוזיליה, תימין, רוזמרין, מרווה
2 כפות רסק עגבניות
פלפל 4 עונות (רצוי) או פלפל שחור
מלח
2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו
1 שוט של קוניאק (60 מ"ל)
אופן ההכנה:
1 מחממים כף שמן זית בסיר בינוני, מוסיפים את הגזר, הבצל האדום והסלרי ומטגנים על אש בינונית 2-3 דקות. מוסיפים תימין, שיני שום, עלי דפנה ואת היין האדום.
2 מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה 15 דקות. מצננים כשעה.
3 שופכים את כל הרכיבים שבסיר על הבשר ומשהים במקרר כ–24 שעות.
4.מוציאים את הבשר, מסננים את היין ושומרים להמשך.
5 מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומטגנים את חזה האווז המעושן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את כל בצלי השאלוט, מטגנים עוד 3 דקות ומעבירים לסיר גדול יחד עם החזה אווז.
6 את נתחי הבשר מטגנים באותה מחבת בה טוגן האווז, בשתי נגלות, עד שהם שחומים. מעבירים כל נגלה שמוכנה לסיר הגדול.
7 מוסיפים 2 כפות קמח על הבשר ומערבבים תוך כדי שהסיר מתחמם.
8 באותה מחבת מוסיפים 3 כפות מרוטב היין ומקרצפים את המחבת עם כף עץ (כדי לא לאבד את המיצים). שופכים את תכולת המחבת לסיר הגדול.
9 מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל היין, פרט לפטריות ולקוניאק. מתבלים ומבשלים עם מכסה כשעתיים וחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
10 מקפיצים עם 2 כפות שמן זית את הפטריות ומשחימים אותן. מוסיפים לפטריות את הקוניאק ומבשלים עוד מספר דקות עד שהאלכוהול מתנדף.
11 לקראת סוף הבישול של הבשר מוסיפים את הפטריות לסיר ומבשלים עוד כשעה על אש נמוכה.
* המתכון מאת השף סהר רפאל - באדיבות "קרנבל הבשר" של רשת יינות ביתן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!