אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש

חורשט סבזי

מה יותר חשוב? איך מבטאים חורשט סבזי או איזה טעם יש לזה? תבשיל מלא חמצמצות נעימה היישר מהמטבח הפרסי עם בשר בבישול איטי ועשבי תיבול מפתיעים

שושי שמחי | הכי טעים שיש | פורסם 17/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחורשט סבזי:

2 בצלים בינוניים קצוצים או בצל גדול קצוץ

1 ק"ג בשר טרי (שריר מס' 8 חתוך לקוביות, או בשר עגל)

1 ליטר ציר עוף / ציר בשר

1/4 ק"ג שעועית אדומה יבשה מושרית

7 לימונים פרסים (מסוג "עמנים"), חתוכים ומנוקים מגרעינים

חופן עלי חילבה

1 כף כורכום

1 כף זרעי כמון שלמים

כפית מלח

1 צרור שמיר

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור קרט=טארה (ירק פרסי)

1 צרור עלי סלרי (העלים הפנימיים)

1 צרור טרחון (לא חובה, אם יש בעונה)

1 צרור מרזה ( כנ״ל)

חופן עלי נענע

6 כפות שמן קנולה (לטיגון הבצל)

4 כפות שמן קנולה (לטיגון עשבי התיבול)

לאורז:

5 כוסות אורז פרסי

1 כף מחוקה מלח בישול גס

4 ליטר מים רותחים

4 כפות שמן קנולה לטיגון

1/2 כף זרעי כמון שלמים

1/2 כף זרעי כוסברה שלמים

1 כף מחוקה כורכום

2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:

והנה עוד מתכון אדיר לחורשט סבזי

1 התבשיל: מטגנים את הבצלים בשמן קנולה עד להזהבה, מוציאים חצי מכמות הבצל ומוסיפים את הבשר שחתוך לקוביות בינוניות. אחרי שהבשר מזהיב, מוסיפים את הציר ואת השעועית המושרית ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון הפרסי ואת יתר התבלינים.

2 בסיר אחר מחממים שמן קנולה, מטגנים בו את כל עשבי התיבול (קצוצים ושטופים). כשעשבי התיבול מקטינים מנפחם, מוסיפים אותם לתבשיל הבשר.

3 מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים. רבע שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את הבצל המטוגן הנותר שהוצאנו.

4 האורז: מרתיחים 4 ליטר מים עם מלח ומוסיפים את האורז. כשהאורז חצי מבושל מעבירים למסננת. באותו סיר מחממים את השמן עם התבלינים ומרפדים עם פרוסות תפוחי האדמה.

5 מטגנים מעט עד להזהבה והופכים צד. את האורז המסונן מניחים מעל תפוחי האדמה. מבשלים דקה על אש גבוהה ומנמיכים. מכסים את הסיר במגבת. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-20 דקות ומערבבים קלות.

6 ההגשה: מסדרים את החורשט סבזי מעל האורז ומפזרים עלי כוסברה טריים.