אוכל
צילום׃ מתוך הכי טעים שיש

פויקה ציידים

את הטעם העמוק של הפויקה מקבלים בעזרת בישול ארוך ואיטי, ירקות שורש, עשבי תיבול ובשר שזקוק לקצת זמן על האש

דניאל ברלין | הכי טעים שיש | פורסם 07/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1/2 כוס שמן זית

4 בצלים יבשים גדולים חתוכים ל-6

1 שורש פטרוזיליה חתוך גדול

4 גזרים חתוכים (5 ס"מ בערך)

2 שורש סלרי חתוך גס

1 ראש שום שלם

1 כף פלפל אנגלי

2 ענפי רוזמרין

5 ענפי טימין

2 ק"ג בשר שריר (מספר 8) חתוך לקוביות של כ-5 ס"מ

2 ק"ג בשר שפונדרה או צלעות, חתוך לקוביות של כ-5 ס"מ

פלפל גרוס טרי

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

4 עלי דפנה

1 ליטר יין אדום

500  גרם גרגירי חומוס שהושרו במשך לילה

3 גבעולי סלרי שלמים

מלח גס

אופן ההכנה:

1.    מחממים את הסיר על גחלים/מדורה. מוסיפים שמן זית, ומטגנים מעט את הבצל.

2.    מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים בטיגון עד להשחמה מלאה של הבצל. מוסיפים את השום, הפלפל האנגלי, הרוזמרין והטימין ומערבבים מעט.

3.    מוסיפים לסיר רבע מכמות הבשר. ממשיכים בטיגון עד לסגירה של הבשר, ממשיכים ומוסיפים את הבשר בהדרגה עד שהוא משחים.

4.    מתבלים בפלפל גרוס, אגוז מוסקט ועלי דפנה, מוסיפים כשתי כוסות מים ובקבוק יין אדום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור כשעתיים וחצי על גחלים לוחשות. יש להקפיד עם בעבוע קל.

5.    מוסיפים את גרגירי החומוס, גבעולי הסלרי ומתבלים במלח. ממשיכים בבישול עוד שעתיים על הגחלים הלוחשות עד שהבשר רך ומתפרק.

6.    ניתן לבשל את הפויקה על הגז (או בסיר ברזל כבד), להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך 3 שעות נוספות. אפשרות נוספת: מביאים לרתיחה על גז ומסיימים את הבישול בתנור בחום של 140 מעלות לשלוש שעות.