ביף וולינגטון
נתחיל במנה שהשפים חיים כהן ויונתן רושפלד העניקו לה חמישה כוכבים: פילה עגל, עטוף דוקסל פטריות ובצק עלים. לא סתם המתכון הזה זכה בתואר מנת הבשר הכי טעימה שיש".
קדירת החלוצים ממטולה
דרך מוצלחת להיכנס לאווירה חורפית היא לצלול אל תוך הכנת קדירת בקר וירקות שורש עמוסה כל טוב, שבתוכה משכשכות להן כופתאות שגלגלתם לגמרי לבד מחלה טריה. ואם תהיתם מה פשר שמה של המנה? מדובר במתכון שעובר מדור לדור בין תושבי מטולה כבר למעלה ממאה שנה.
>>>למתכון: קדירת בקר וירקות שורש
חורשט סבזי
מה יותר חשוב? איך מבטאים חורשט סבזי או איזה טעם יש לזה? תבשיל מלא חמצמצות נעימה היישר מהמטבח הפרסי עם בשר בבישול איטי ועשבי תיבול מפתיעים.
צוואר טלה ממולא
ממולאים זה נפלא, בכל מצב ובכל צורה, וכשזה צוואר טלה ממולא בבשר ואורז מתובלים היטב ועם ארומה ממכרת של הל - השמחה כפולה.
צלי כתף ברוטב פורט ופסיפס ירקות
לפעמים הדרך לשלמות עוברת בלא מעט עבודה ושעות המתנה. זה בדיוק מה שקורה עם צלי הכתף בציר בקר עשיר עם ירקות מזוגגים במנה אסתטית במיוחד ששואבת השראה מיפן ומאלג'יר, שילוב מפתיע שהולך נהדר ביחד.
"הכי טעים שיש": כל שישי ב-19:00