צילום׃ דניאל לילה, "האוצר", על השולחן
מרק לאידוי הקוסקוס
מרק עוף וירקות עליו מאדים את הקוסקוס -מרכיב מרכזי בתהליך הכנת קוסקוס מנצח
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 05/08/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
3 קישואים
1 בצל גדול
4 גזרים קלופים
חצי קילוגרם דלעת קלופה
1 שורש פטרוזיליה
2-3 שיני שום
4 כרעי עוף
4 שוקי עוף
2 כוסות חומוס מושרה וחלוט
חצי כוס שמן זית
חופן גדול של עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
קורט כורכום טחון טרי
פלפל לבן טחון טרי
מלח ים גס
אופן ההכנה:
1 קוצצים את הבצל לגודל בינוני-דק. פותחים את כל שאר הירקות לקוביות קטנות יחסית (בגודל 1 סנטימטר מעוקב).
2 מטגנים את הבצל בשמן הזית בסיר אידוי הקוסקוס, רק עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים, וממשיכים בטיגון במשך עוד כמה דקות.
3 מוסיפים את העוף, מציפים במים פושרים ומתבלים במלח, בכורכום ובפלפל לבן. מוסיפים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים גס. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומניחים מעליו את הקוסקוס לאידוי.