אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

קוסקוס טריפוליטאי עם מפרום

למרות השומניות והכובד - כשזה מגיע למפרום וקוסקוס עמוס ירקות אנחנו מוכנים לספוג הכל – גם כמה וכמה שעות הכנה

זיוה ארביב | הכי טעים שיש | פורסם 24/10/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוסקוס:

1 קילו סולת

1/2 2 כוסות מים

3/4 כוס שמן קנולה

1 כף מלח

2 כוסות מים

לתבשיל הירקות:

3 בצלים גדולים

1 כרוב לבן

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פלפל שחור

1 כף מלח

קורט קינמון

2 כפות רסק עגבניות

5 גזרים

5 קישואים

4 תפוחי אדמה

1/4 ק"ג דלעת

1 צרור סלרי

1 צרור שמיר קצוץ

1 צרור פטרוזיליה קצוץ

למפרום:

5 תפוחי אדמה בינוניים ושטוחים

1 כף גדושה של מלח

3 בצלים גדולים

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

1 ק"ג בשר בקר טרי טחון

5 ביצים

1/2 1 כוסות קמח

1 כף שום טרי טחון

1/2 כוס פירורי לחם

1 כף גדושה של פלפל שחור

1 כף רסק עגבניות

2 כפות מים

1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק

לרוטב המפרום:

2 כוסות מים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כף רסק עגבניות

1 קישוא

1 גזר

1 בצל בינוני

1 ענף של סלרי

אופן ההכנה:

1 הקוסקוס: בסיר כפול עם מסננת ממלאים שליש מים ומביאים לרתיחה. שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן, מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים את הכל יחד. מעבירים למסננת של הקוסקוס ומאדים כ-45 דקות.

2 מעבירים לקערה ושופכים 3/4 כוס מים. מערבבים, נותנים מנוחה של שתי דקות ושוב מחזירים למסננת לאידוי של חצי שעה.

3 מעבירים שוב לקערה ומוסיפים 3/4 כוס מים. מערבבים ושוב מחזירים לאידוי למשך חצי שעה.

4 מחזירים לקערה, מוסיפים 2 כוסות מים ומכסים עם מגבת לחצי שעה. לפני ההגשה מסננים את הקוסקוס במסננת עם חורים בינוניים.

5 לירקות: בסיר בינוני ממלאים שליש מים, מביאים לרתיחה, חותכים גס את הבצל והכרוב ומוסיפים למים ביחד עם התבלינים ורסק העגבניות. חותכים את שאר הירקות לקוביות, מוסיפים למרק ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי. כ-10 דקות לפני הסיום מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה.

6 המפרום: מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים במים עם מלח. קוצצים דק את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבשר. מוסיפים 3 ביצים ומערבבים היטב, רצוי עם הידיים. מניחים בצד.

7 חוצים את תפוחי האדמה ל-3 חלקים וחותכים כל חלק באמצע לא עד הסוף, ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים היטב.

8 מכינים בלילה מ-2 ביצים טרופות, שום, פירורי לחם, רסק עגבניות ומים, פלפל שחור ומלח. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.

9 לרוטב: בסיר שטוח ממלאים 2 כוסות מים ומוסיפים את התבלינים, קוצצים את הירקות לקוביות, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המפרום ישירות מהטיגון לרוטב. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד לצמצום. מגישים על מצע קוסקוס.