קוסקוס מתוק וחגיגי עם טלה
כל קוסקוס הוא עולם ומלואו, בייחוד כשהוא מקבל טעמים מתקתקים של צימוקים ודבש שנותנים לבשר הטלה טעם עמוק ומיוחד שווה את ההמתנה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקוסקוס:
600 מ"ל מים
1 ק"ג סולת
3/4 כף מלח
250 מ"ל שמן
לתבשיל:
1 ק"ג כתף טלה פרוסה
שמן קנולה לטיגון
חצי כפית משיה טחונה
4 בצלים גדולים, פרוסים ומטוגנים עד להזהבה
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות גדולות
5-6 גזרים חתוכים לרצועות עבות או טבעות
1/2 כוס צימוקים
1 כוס חומוס מושרה, מקולף וחצוי לשניים
מלח
1/2 כף כורכום
כמה חוטים של זעפרן –מושרים במים רותחים 2-3 דק'
כף קינמון
3 כפות דבש
5 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 בתחתית סיר האידוי ממלאים מים ומביאים לרתיחה. בקערה גדולה ושטוחה שמים את הסולת והמלח ומטפטפים פנימה 150 מ"ל שמן ו-200 מ"ל מים. מעבירים את הסולת בנפה גסה. שמים את הסולת בחלק העליון של הסיר ומבשלים כשעה. מוציאים את הקוסקוס לתוך קערה וגורפים עם מזלג, מטפטפים 100 מ"ל שמן ו-250 מ"ל מים נותנים לקוסקוס לנוח כ- 20 דקות. מסננים בנפה ומחזירים לסיר לשעה נוספת. מוציאים את הקוסקוס לקערה וגורפים במזלג תוך כדי הוספת 150 מ"ל מים בטפטוף. מכסים במגבת כחצי שעה והקוסקוס מוכן.
2 התבשיל: מאדים את הטלה במעט שמן (לסגירת הבשר). מכסים במים רותחים ומשיה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי. מסננים.
3 בתבנית מתאימה לתנור מסדרים את הטלה, הבצל המטוגן ואת כל הירקות, הצימוקים והחומוס.
4 מערבבים את כל התבלינים, הדבש ו-3 כפות מהסוכר. מוסיפים מהנוזל של הבשר. שופכים על הבשר והירקות ומכסים בנייר כסף ואופים כשעה וחצי.
5 מורידים את נייר הכסף ומפזרים כ-2 כפות סוכר. משחימים כרבע שעה.
6 ההגשה: מעבירים את הקוסקוס לטאג'ין ומעליו את הירקות והבשר.