אוכל
תמונת AVI׃ mako

קוסקוס טריפוליטאי

קוסקוס עם טבחה בכמון, קוקלות ומפרום

דינו רוקח | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוסקוס:

1 ק"ג סולת

700 מ"ל מים

חצי כוס שמן קנולה

מלח

לקוקלות:

1 ק"ג סולת

1 ק"ג שומן בקר

חצי כף פלפל שחור

חצי כף כורכום

חצי כף פפריקה חריפה

חצי כף מלח

כף פפריקה מתוקה

כף קינמון

7 ביצים

כף וחצי שום כתוש

לטבחה בכמון:

חצי ק"ג שעועית לבנה

1 ק"ג בשר שפונדרה עם עצם

חצי ק"ג בשר ראש

2 כפות שום כתוש

כף כמון

כף מחוקה פפריקה חריפה

כף גדושה פפריקה מתוקה

חצי כוס שמן קנולה

3 תפוחי אדמה גדולים

כף רסק עגבניות

4 כפות מלח

למפרום:

חצי ק"ג בשר צוואר

חצי ק"ג חזה בקר

3 בצלים

חופן פטרוזיליה

4 כפות בהרט

4 כפות פלפל שחור

החלק הרך של לחם לבן שלם

5 ביצים

חופן מלח

מעט קמח, לקימוח

לציפוי: 2 כוסות מים מעורבבות עם ביצה ו-2 כפות רסק עגבניות

1-1.5 כוסות שמן קנולה, לטיגון

לסיר המפרום:

2 בצלים, חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

4 גזרים, חתוכים לקוביות של 1X1 ס"מ

1 כרובית, חתוכה לקוביות של 1X1 ס"מ

1 שורש סלרי, מופרד מהעלים וחתוך לקוביות של 1X1 ס"מ

1 כף פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה

400 מ"ל ציר עוף וירקות (אם אין, אפשר להסתפק במים עם אבקת מרק)

1 כפית קינמון

2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם שליש מהמים (200 מ"ל) ומערבבים באופן ידני. מעבירים לסיר אידוי כפול (הקוסקוס למעלה) ומאדים 45 דקות.

2 מוציאים את הקוסקוס ומוסיפים לו 300 מ"ל מים, שמן וחופן מלח. נותנים לקוסקוס לספוג את הנוזלים, מסננים ומחזירים לסיר הכפול ל-45 דקות נוספות.

3 מוציאים את הקוסקוס, מוסיפים לו 200 מ"ל מים, נותנים למים להיספג, מסננים ומצננים.

4 הקוקלות: מערבבים את כל המרכיבים מלבד הסולת. מוסיפים את הסולת בהדרגה, עד שהעיסה מפסיקה להיות דביקה. יוצרים צורות של קבבונים קטנים בעובי שלא עולה על 2 ס"מ. מניחים בצד.

5 הטבחה: מבשלים את השעועית יחד עם הבשר למשך שעה וחצי. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד תפוחי האדמה, רסק העגבניות והמלח ומבשלים כחצי שעה.

6 מוסיפים את תפוחי האדמה, הרסק והמלח. מוסיפים את הקוקלות ומערבבים. יוצרים שכבה דקה של שמן ומבשלים חצי שעה נוספת.

7 המפרום: קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים עם הבהרט, הפלפל והלחם. מוסיפים את הבשר, הביצים והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

8 קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לפרוסות ופותחים כל פרוסה כמעט עד הסוף, כך שיהיה ניתן למלא אותה. ממלאים בתערובת הבשר, מקמחים, טובלים בתערובת הציפוי ומטגנים בשמן עד להזהבה.

9 מסדרים בסיר את ירקות השורש הקצוצים לקוביות, ועליהם מסדרים את המפרום המטוגן. מערבבים את הפלפל, הפפריקה, הציר, הקינמון ורסק העגבניות ושופכים על המפרום. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, ומבשלים כשעה וחצי.