קוסקוס ארגנטינאי
בשר אוסובוקו, נקניקיות צ'וריסו וזנב שור לצד ירקות מבושלים וקוסקוס
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
1 כוס שמן
מלח
3 כוסות מים
לבשר:
3/4 כוס שמן זית
4 פרוסות אוסובוקו
3 בצלים, קצוצים
4 שיני שום
1 קילו זנב שור, חתוך לחלקים יפים
4 נקניקיות צ'וריסו בקר
בקבוק יין אדום קברנה סוביניון
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/2 כוס עלי סלרי
מלח
פלפל שחור
לירקות המבושלים:
6 גזרים, קלופים
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
300 גרם גרגירי חומוס, שהושרו לילה במים קרים
2 בטטות, קלופות
2 קישואים גדולים
300 גרם דלעת
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הקוסקוס: מניחים את הסולת בקערה, יוצקים עליה לאט ובהדרגה חצי כוס שמן ומפוררים בידיים כדי שתספוג אותו היטב. מוסיפים מלח ויוצקים פנימה חצי כוס מים בהדרגה. מערבבים היטב. 2. מעבירים את הסולת במסננת של קוסקוס ומעבירים לסיר כפול (המים בסיר צריכים להיות רותחים על אש בינונית). מאדים כחצי שעה.
3 מוציאים את הסולת מהסיר העליון ומעבירים לקערה. מוסיפים כוס מים בהדרגה, ומערבבים לאט בעזרת כף. מניחים בצד לחצי שעה. מחזירים את הקוסקוס לסיר הכפול ומאדים כחצי שעה נוספת.
4 מעבירים את הקוסקוס לקערה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב מלח, את יתרת השמן ועוד כוס וחצי מים.
5 מעבירים את הסולת במסננת הקוסקוס. אם הקוסקוס עדיין מעט יבש ניתן להוסיף עוד קצת מים בהתזה עם היד.
6 הבשר: מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את האוסובוקו מכל צדדיו. מוצאים, ובאותו שמן מטגנים את הבצל והשום עד לקבלת צבע חום-זהוב. מחזירים את האוסובוקו, ומוסיפים לסיר את זנב השור והצ'וריסו. מבשלים כ-5 דקות, ובמהלכן הופכים את הבשר.7. מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 10 דקות.
8 מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
9 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות. מדי פעם בודקים אם יש מספיק נוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך.
10 הירקות: אחרי כשעתיים של בישול הבשר מוסיפים לסיר את הגזרים, תפוחי אדמה השלמים וגרגירי החומוס, וממשיכים בבישול.
11 חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים את שאר הירקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
12 מגישים עם הקוסקוס.