קוסקוס טוניסאי
מרק עוף עם ירקות כתומים וגרגירי חומוס לצד קוסקוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
1 כוס שמן קנולה
חצי כפית מלח
2.5 כפות אבקת מרק עוף
200 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות
למרק:
2 כפות שמן קנולה, לטיגון
בצל וחצי, קצוץ דק
2 גבעול סלרי, חתוכים דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 ליטר ציר עוף
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
2 כוסות חומוס מושרה
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גסות
400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות
2 קישואים, חתוכים לקוביות גסות
1 קולרבי, חתוך לקוביות גסות
1/2 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
עלי הסלרי
אופן ההכנה:
1 הקוסקוס: בוררים את הסולת ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המלח ואבקת המרק. מערבבים עד שכל הגרגירים ספוגים בשמן. מוסיפים ככוס וחצי מים ומעבירים דרך מסננת.
2 מאדים את הקוסקוס בסיר מיוחד כשעה וחצי, ומחזירים לקערה.
3 יוצקים מעט מים ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים. מעבירים שוב במסננת ומאדים עוד כשעה.
4 המרק: מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן.
5 מתבלים, מוזגים מעט מהציר ומוסיפים את הגזר והחומוס. אחרי שהגזר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות, הציר ועשבי התיבול, ומבשלים עד שכל הירקות מבושלים ורכים.
6 מגישים את הקוסקוס ועליו את המרק.