אוכל
תמונת AVI׃ mako

קוסקוס טוניסאי

מרק עוף עם ירקות כתומים וגרגירי חומוס לצד קוסקוס

שמרית שאול ושרה סטיווי | הכי טעים שיש | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 338 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקוסקוס:

1 ק"ג סולת

1 כוס שמן קנולה

חצי כפית מלח

2.5 כפות אבקת מרק עוף

200 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות

למרק:

2 כפות שמן קנולה, לטיגון

בצל וחצי, קצוץ דק

2 גבעול סלרי, חתוכים דק

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כורכום

מלח

פלפל שחור

1/2 ליטר ציר עוף

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

2 כוסות חומוס מושרה

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות גסות

400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גסות

2 קישואים, חתוכים לקוביות גסות

1 קולרבי, חתוך לקוביות גסות

1/2 צרור כוסברה

1/4 צרור פטרוזיליה

עלי הסלרי

אופן ההכנה:

1 הקוסקוס: בוררים את הסולת ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמן, המלח ואבקת המרק. מערבבים עד שכל הגרגירים ספוגים בשמן. מוסיפים ככוס וחצי מים ומעבירים דרך מסננת.

2 מאדים את הקוסקוס בסיר מיוחד כשעה וחצי, ומחזירים לקערה.

3 יוצקים מעט מים ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים. מעבירים שוב במסננת ומאדים עוד כשעה.

4 המרק: מטגנים את הבצל והסלרי בסיר עם מעט שמן.

5 מתבלים, מוזגים מעט מהציר ומוסיפים את הגזר והחומוס. אחרי שהגזר מתרכך מוסיפים את שאר הירקות, הציר ועשבי התיבול, ומבשלים עד שכל הירקות מבושלים ורכים.

6 מגישים את הקוסקוס ועליו את המרק.