אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

עוגת שוקולד חלב-מריר עם כדורי בצק עוגיות

כמה שוקולד צריך כדי להפוך אתכם למאושרים? הרבה. קבלו עוגה עם שוקולד מריר ושוקולד חלב שתשמח כל מי שאוהב גם קרם וגם ציפוי על אותה עוגה

לירז גנון | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס וכדורי בצק עוגיות:

100 גרם חמאה רכה

1 כוס לא דחוסה סוכר חום כהה

1 חלמון

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט מלח נדיב

1 כוס קמח

שבבי שוקולד מריר

לעוגה:

300 גרם שוקולד מריר מעולה 60-70% קקאו

גביע שמנת חמוצה 15%

3/4 כוס סוכר חום

150 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

3 חלמונים

1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל

1 כפית שטוחה סודה לשתייה

2 כוסות קמח רגיל (כ-300 גרם)

180 מ"ל מים בטמפ' החדר

לקרם:

200 גרם שוקולד מריר 60-70% קקאו

200 גרם שוקולד חלב

גביע שמנת חמוצה 15% בטמפ' החדר

שבבי שוקולד מריר וחלב (כ-100 גרם ביחד)

לציפוי:

300 גרם שוקולד חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

אופן ההכנה:

1 בצק העוגיות: מקציפים חמאה, תוך כדי מוסיפים סוכר, חלמון וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה וקצפתית. מוסיפים את הסודה והמלח וממשיכים לערבל. לבסוף מקפלים פנימה את הקמח עד שלא רואים גושי קמח. מניחים במקרר בכלי אטום.

2 העוגה: ממיסים בבן מרי או במיקרו בעוצמה נמוכה את השוקולד, השמנת והסוכר החום ויוצרים תערובת אחידה.

3 מקציפים את החמאה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה ואז את החלמונים בהדרגה, עד לקבלת תערובת קצפתית בהירה. מוסיפים את הווניל והסודה ומערבבים.

4 מוסיפים את הקמח ואת המים לסירוגין - מעט בכל פעם תוך כדי הקצפה - עד להוספת כל הקמח - המרקם הסופי צריך להיות קציפתי וסמיך. לבסוף מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.

5 לוקחים 3/4 מכמות הבצק ומשטחים באחת התבניות לבסיס. מפזרים מעל שבבי שוקולד ומטמיעים קלות בבצק. יוצרים כדורים קטנים מהבצק שנותר, בגודל של עגבניית שרי ומקפלים לתוך תערובת העוגה.

6 יוצקים את התערובת באופן שווה בשתי התבניות.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-25-30 דקות עד שקיסם יוצא עם שוקולד סמיך עליו (מעין מרקם פודינג) אך לא יבש! מצננים את העוגות היטב.

8 הקרם: ממיסים את השוקולד בבן מרי או במיקרו בעוצמה נמוכה. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את התערובת המומסת לשמנת, עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבב עד צינון קל. מוסיפים את שבבי השוקולד.

9 מורחים חצי מהקרם מעל העוגה עם הבסיס. מניחים מעל את העוגה השנייה ומצפים בקרם. מצננים היטב.

10 הציפוי: ממיסים את מרכיבי הציפוי בבן מרי או בעוצמה נמוכה במיקרו עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מצפים את העוגה מכל צדדיה ומכניסים למקרר. מקשטים את חלקה העליון של העוגה בגלילי שוקולד ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.