אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

עוגת פאדג' שוקולד עם בננות וקרמל מלוח

כשמדברים על הטוב מכל העולמות, מצב שמתכוונים לשילוב בין פאדג' שוקולד, קצת מלח גס ופרוסות בננה בשלה

תמר פרי | הכי טעים שיש | פורסם 10/10/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס הפאדג' שוקולד:

מעט חמאה

מעט אבקת קקאו

7 חלבונים

קורט מלח

330 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)

300 גרם סוכר לבן

2 כפיות אבקת נס קפה

2 כפות קוניאק/ברנדי

90 גרם חמאה

7 חלמונים

55 גרם קמח לבן

לגנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% מוצקי קקאו)

100 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

לקרמל:

90 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן

תוכן מ-½ מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל

120 גרם סוכר לבן

15 גרם חמאה

לקישוט:

2 בננות בשלות

קורט מלח גס

אופן ההכנה:

1 בסיס העוגה: משמנים במעט חמאה רינג או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ובוזקים קקאו. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2 במיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

בזמן שהחלבונים בהקצפה, ממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים של כדקה וחצי) את השוקולד, הסוכר, הנס קפה, הליקר והחמאה.

3 מערבבים מפעם לפעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. שימו לב: הסוכר לא יימס בשלב הזה, אלא בזמן האפייה.

4 כאשר החלבונים מוקצפים, מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בהדרגה.

5 מסננים את הקמח אל תערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

6 לוקחים מעט מתערובת החלבונים ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד.

7 מקפלים את כל תערובת השוקולד אל תוך החלבונים עד לקבלת מסה אחידה.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מוזגים אל תוך הרינג עם הקקאו ואופים במשך 35-40 דקות.

9 מוציאים מהתנור ובעזרת סכין משחררים מיד את צדי העוגה מהדפנות ומצננים.

10 גנאש השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה ויוצקים אותה על השוקולד.

11 ממתינים כ-3 דקות, מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומצננים בטמפרטורת החדר.

12 הקרמל: מחממים את השמנת עם הווניל (לא חייבים להרתיח).

בסיר נפרד מבשלים את הסוכר על אש בינונית-גבוהה, ללא ערבוב, עד להמסה מלאה וקבלת גוון קרמל.

13 מוסיפים בזהירות את השמנת פנימה בשלבים, תוך כדי ערבוב. לאחר הוספת השמנת, מוסיפים את החמאה. ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומצננים.

14 הרכבת העוגה: משחררים את העוגה מהתבנית ובעזרת שק זילוף, מזלפים את הגנאש בצורת מסגרת סביב העוגה על מנת ליצור מעין "בריכה".

15 פורסים 2 בננות בשלות לפרוסות דקות ומשטחים את הפרוסות על פני העוגה.

16 יוצקים את הקרמל מעל הבננות בשכבה נדיבה. לפני ההגשה מפזרים מעט מלח גס.