טבית עוף
תבשילים שמבלים לילה שלם בתנור מפתחים טעמים מופלאים לאט לאט. מלבד קצת סבלנות הטבית עוף ייקח לכם בדיוק שעה עבודה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 עוף שלם גדול
כף שטוחה פפריקה
3 כוסות אורז, מושרה במים 10 דקות ושטוף
3 בצלים קצוצים בינוני
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
11/2 ק"ג בשר הודו או שפונדרה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 כפיות בהרט
קורט הל טחון
5 כפות רסק עגבניות 28%
1/2 2 כוסות מים
להגשה:
חופן שקדים קלופים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מנקים היטב את העוף ומורחים עליו מעט פפריקה.
2 בקערה מערבבים כוס אורז, בצל קצוץ אחד ועגבנייה אחת.
3 חותכים רבע מהבשר לקוביות ומתבלים עם מעט מלח, פלפל, פפריקה, כפית בהרט, מעט הל ושתי כפות רסק עגבניות.
4 ממלאים את העוף בתערובת (מומלץ למלא מהתערובת גם מתחת לעור). סוגרים עם קיסמים.
5 בסיר גדול, שיכיל את העוף והאורז המבושל בנוחות, מטגנים בצל אחד ומוסיפים את העוף.
6 מערבבים את יתרת האורז עם בצל קצוץ אחד, עגבנייה קצוצה ויתר הבשר ומוסיפים לסיר.
7 מערבבים 2 וחצי כוסות מים עם שאר הרסק, 2 כפיות בהרט, מעט פלפל ומלח, ומוזגים לסיר עד לכיסוי העוף. טועמים ומתקנים תיבול.
8 מחממים תנור מראש ל-150 מעלות. מבשלים עד רתיחה כשמקפידים שהמים מכסים את כל האורז. מכניסים לתנור למשך שעתיים (אם יש טאג'ין – אפשר להעביר את התבשיל לאפייה בטאג'ין). מנמיכים את התנור לחום של 100 מעלות ומשאירים לפחות לילה שלם (אפילו מכניסת שבת ועד לצהריים למחרת).