אוכל
תמונת AVI׃ mako

טבית עוף

תבשילים שמבלים לילה שלם בתנור מפתחים טעמים מופלאים לאט לאט. מלבד קצת סבלנות הטבית עוף ייקח לכם בדיוק שעה עבודה

פנינה גטניו | הכי טעים שיש | פורסם 30/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 עוף שלם גדול

כף שטוחה פפריקה

3 כוסות אורז, מושרה במים 10 דקות ושטוף

3 בצלים קצוצים בינוני

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

11/2 ק"ג בשר הודו או שפונדרה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

3 כפיות בהרט

קורט הל טחון

5 כפות רסק עגבניות 28%

1/2 2 כוסות מים

להגשה:

חופן שקדים קלופים פרוסים

אופן ההכנה:

1 מנקים היטב את העוף ומורחים עליו מעט פפריקה.

2 בקערה מערבבים כוס אורז, בצל קצוץ אחד ועגבנייה אחת.

3 חותכים רבע מהבשר לקוביות ומתבלים עם מעט מלח, פלפל, פפריקה, כפית בהרט, מעט הל ושתי כפות רסק עגבניות.

4 ממלאים את העוף בתערובת (מומלץ למלא מהתערובת גם מתחת לעור). סוגרים עם קיסמים.

5 בסיר גדול, שיכיל את העוף והאורז המבושל בנוחות, מטגנים בצל אחד ומוסיפים את העוף.

6 מערבבים את יתרת האורז עם בצל קצוץ אחד, עגבנייה קצוצה ויתר הבשר ומוסיפים לסיר.

7 מערבבים 2 וחצי כוסות מים עם שאר הרסק, 2 כפיות בהרט, מעט פלפל ומלח, ומוזגים לסיר עד לכיסוי העוף. טועמים ומתקנים תיבול.

 8 מחממים תנור מראש ל-150 מעלות. מבשלים עד רתיחה כשמקפידים שהמים מכסים את כל האורז. מכניסים לתנור למשך שעתיים (אם יש טאג'ין – אפשר להעביר את התבשיל לאפייה בטאג'ין). מנמיכים את התנור לחום של 100 מעלות ומשאירים לפחות לילה שלם (אפילו מכניסת שבת ועד לצהריים למחרת).