פויו אדובדו - עוף בסגנון מקסיקני
עוף והמטבח המקסיקני הולכים ביחד כמו רוטב סלסה וגוואקמולה. מה עוד? הרבה שום, הרבה עגבניות ולא מעט חריף, שתהיה פיאסטה אמיתית בפה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
8 כרעיים של עוף
4 כוסות מלח גס
לרוטב:
1 כפית צ'יפוטלה
1 כף חומץ יין אדום
2 כפות פפריקה מעושנת
מיץ מקלמנטינה אחת
1 כפית סוכר חום
2 כפיות מיורן יבש (אזוב תרבותי)
2 כפיות אורגנו יבש
2 כפות אבקת שום
1/4 כוס שמן זית משובח
מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם
לאורז:
1 ראש שום
8 עגבניות בשלות
1 חבילת אורז פרסי
1 כף שמן זית
3 כפות שמן בישול (קנולה)
1 בצל קטן עד בינוני
1 פלפל קטן חריף או 1/4 פלפל חריף גדול
כמה עלי כוסברה
2 ליטר ציר עוף
מלח לפי הטעם
להגשה:
2 טורטיות תירס חמות לאדם
בצל קצוץ דק וכוסברה לקישוט.
רוטב סלסה
גוואקמולה
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור מראש לטמפרטורה מקסימלית.
2 מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה, מסדרים את הכרעיים במרחק של כ-6 ס"מ זה מזה. מפזרים מלח גס בין כל חתיכות העוף, מבלי שהמלח יגע בעוף.
3 מניחים את העוף בתנור ואופים בחום מקסימלי במשך כ-10 דקות. מנמיכים חום ל-165 מעלות וממשיכים לאפות במשך כ-15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
4 לרוטב: במחבת מברזל יצוק צולים את הפלפלים היבשים במשך שתי דקות, הופכים כל כמה שניות ומניחים בצד.
5 בעוד שהמחבת רותחת צולים את העגבניות בשלמותן ואת הבצל כאשר הוא חצוי לשניים, כשהצד השטוח כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות ואת העגבניות הופכים בכל כמה דקות, אך את הבצל לא מזיזים ונותנים להם להישרף מעט ולהשחיר.
6 מוסיפים את השום לדקה של צלייה בלבד. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן יחד עם הבצל והשום. מכניסים את הירקות לסיר גדול ביחד עם שאר חומרי הרוטב.
7 מכסים את כל חומרי הרוטב במים חמים עד ל-6 סנטימטרים מעל החומרים.
8 מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, ממשיכים לבשל בטמפרטורה נמוכה במשך כ-45 דקות ומצננים.
9 טוחנים את הרוטב בבלנדר ומסננים במסננת דקה. טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך, מוסיפים את שמן הזית ומקציפים.
10 מחזירים לבישול, מביאים לרתיחה ומכבים להבה.
11 האורז המקסיקני: מקלפים את השום ומניחים בנייר אלומיניום עם שמן זית ומעט מלח. אופים בתנור בטמפרטורה נמוכה עד להזהבה. במחבת גדולה ושטוחה מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף של שמן בישול עד להזהבה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
12 באותה המחבת מוסיפים את שארית שמן הבישול ומטגנים את האורז בלהבה נמוכה, תוך כדי ערבוב, כ-8-10 דקות עד להזהבה.
13 חולטים את העגבניות, מקלפים ומסירים את הליבה.
14 מכניסים למעבד מזון או בלנדר מחצית מהעגבניות, שום קלוי, פלפל חריף, כוסברה, וציר עוף עד כיסוי כל המרכיבים. טוחנים כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן ותערובת העגבניות לאורז ומעורבבים.
15 טוחנים את שארית העגבניות עד שהתערובת חלקה ומוסיפים לאורז. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
16 מבשלים את האורז עם הרוטב על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לרתיחה.
17 מנמיכים להבה, מכסים את האורז הרמטית ומבשלים במשך כ-20 דקות. מערבבים מדי 5 דקות.
18 כעבור 20 דקות מכבים את הלהבה ומשאירים את המחבת מכוסה. לאחר 10-15 דקות מערבבים וטועמים.
19 ההגשה: מניחים את חתיכות העוף האפוי במחבת גדולה ושטוחה, מוסיפים את הרוטב עד שהוא מכסה את העוף. מבשלים כ-50 דקות על אש נמוכה ושומרים שהעוף יישאר תמיד מצופה ברוטב.
20 מפרידים את בשר העוף מהעצמות ומניחים את העוף בטורטיית תירס מחוממת וממולאת באורז. בצלחת מניחים בצל קצוץ, כוסברה, סלסה וגוואקמולה.