אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בלוטין

עוף משוח בשמן זית ומושחם היטב ממולא תרד, לחם ואנשובי מלאי טעם ומעל יוצקים רוטב סמיך ועשיר. התוצאה? טעים שזה לא מילה

סבינה ולדמן | הכי טעים שיש | פורסם 30/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 145 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 עוף שלם עם העור, ללא עצמות

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

עצמות עוף, גרונות וכנפי עוף

גזר

כרשה

חצי בצל

גבעול סלרי

כף שמן קנולה

2-2.5 ליטר מים

רבע  צרור שמיר

עלה דפנה

2 גרגירי פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור גרוס

למילוי:

1/2 קילו תרד טרי, נקי מגבעולים

1 כוס לחם לבן בן יום, חתוך לקוביות של 1 ס"מ

2 כפות פיסטוק קלוף

5 עלי מרווה, קצוצים (לא חובה)

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות דק

6 יחידות אנשובי  

קליפה מגוררת מלימון אחד

מלח

קורט פלפל שאטה טחון

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב. פורסים את הגזר, הכרשה, הבצל והסלרי לפרוסות. צולים קצרות בסיר בינוני את העצמות, הכנפיים והגרונות ומוסיפים כף שמן קנולה. מוסיפים את ירקות השורש וכ-2 ליטר מים רותחים. מוסיפים את השמיר, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומבשלים כחצי שעה. ממליחים ומפלפלים ומעבירים את הציר לתחתית תבנית הצלייה, שבה נצלה עוד מעט את העוף.

2 המילוי: שמים את התרד במחבת שחוממה לחום מאוד גבוה (ללא שמן), מוסיפים מעט מים רותחים ומאדים את המים במשך שלוש דקות (אפשר לכסות עם מכסה). מקררים וקוצצים.  אפשרות נוספת: חולטים את התרד במי מלח רותחים כ-2 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים וסוחטים היטב בעזרת הידיים עד שלא נותרים כלל נוזלים. קוצצים גס.

3 מטגנים במחבת רחבה על להבה בינונית את הלחם והפיסטוק בשמן הזית (אפשר להוסיף עלי מרווה), עד להזהבה. מתבלים במלח ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את השום והתרד המצונן. מוסיפים את האנשובי, גרידת הלימון ופלפל השאטה ולשים בעזרת הידיים עד שכל המרכיבים מתערבבים ונמעכים קלות. מניחים לתערובת להצטנן.

4 העוף: מחממים תנור ל-160 מעלות. מתבלים את חלקו הפנימי של העוף במלח ומעט פלפל ומכניסים את המילוי הקר. מקפלים, סוגרים וקושרים בחוט קשירה. מתבלים גם מבחוץ במלח ופלפל.

5 מניחים את העוף על הרשת של תבנית הצלייה עם התפר כלפי מטה, צולים את העוף כ-45 דקות, ואחריהן מעלים את הטמפרטורה ל-190 מעלות, מושחים את העוף בשמן זית וצולים 5 דקות נוספות לקבלת עור קריספי ומושחם. מוציאים את העוף מהתנור ומניחים ל-10 דקות מנוחה לפני פריסה.

6 בינתיים מסננים את הציר שבתבנית, ומצמצמים ברתיחה על אש גבוהה עד שמתקבל רוטב סמיך וחום בכמות של כשליש כוס (אפשרות נוספת היא לבשל את הציר מלכתחילה עד צמצום, ולא להכניס אותו לתנור יחד עם העוף: מבשלים 45 דקות, מקפים את הקצף מדי פעם, מסננים את הציר ומחזירים לאש לצמצום).

7 להגשה: מחממים את הרוטב. פורסים את העוף לפרוסות עבות של כ-4 ס"מ. יוצקים מעל את הרוטב המחומם ומגישים עם איזו תוספת שרוצים.>>> רוצים להכין ירקות מזוגגים כמו שהכינה סבינה בתכנית? הניחו בתחתית תבנית הצלייה נייר אפייה, פזרו ירקות קטנים לפי הטעם (גזרים, לפתות, תפוחי אדמה וכו'), והניחו להם להיצלות מתחת לעוף.

>>> אפשר גם להניח פרוסות לימון על רשת הצלייה.

שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).