עוף בסגנון הוואי
תגידו אלוהה למנה מפנקת במיוחד: כרעי עוף ברוטב בנוסח הוואי עם חלב קוקוס, רוטב צ'ילי, ג'ינג'ר ועוד הרבה דברים טובים שהייתם לוקחים לאי בודד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 ק"ג כרעיים ללא עצם
לרוטב:
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן תירס
1 כרשה חתוכה לרצועות
1 גזר קלוף וחתוך לרצועות
7-8 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
1/2 כוס יין מוסקט מתוק
1 פחית חלב קוקוס
1/2 כוס ציר עוף
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
6 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קארי
1/2 כפית קינמון
5-6 יחידות אפונת שלג חתוכות לרצועות וחלוטות
1 קופסה לבבות דקל
להגשה:
1 בצל ירוק קצוץ לקישוט
1/2 כוס אפונה חלוטה
אגוז מקדמיה קצוץ וקלוי לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (275-300 מעלות).
2 הרוטב: מזהיבים בסיר עם השמן סומסום ושמן תירס את הכרשה, הגזר והפטריות.
3 מוסיפים את היין ומאדים כדקה. מוסיפים את חלב הקוקוס, ציר העוף וכל שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
4 מניחים את העוף בתבנית חסינת אש ויוצקים מעליו את הרוטב. מוודאים שכל חלקי העוף מכוסים היטב ברוטב.
5 מכניסים לתנור ל-25-20 דקות או עד שהעוף משחים והרוטב מסמיך מעט.
6 מוסיפים את אפונת השלג ולבבות הדקל הפרוסות לטבעות לדקה אחת בתנור ומוציאים.
7 מקשטים בבצל ירוק, אפונה ואגוזי מקדמיה. מגישים על מצע אורז לבן.