אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

עוף בסגנון הוואי

תגידו אלוהה למנה מפנקת במיוחד: כרעי עוף ברוטב בנוסח הוואי עם חלב קוקוס, רוטב צ'ילי, ג'ינג'ר ועוד הרבה דברים טובים שהייתם לוקחים לאי בודד

טל זוהר | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 ק"ג כרעיים ללא עצם

לרוטב:

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן תירס

1 כרשה חתוכה לרצועות

1 גזר קלוף וחתוך לרצועות

7-8 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות

1/2 כוס יין מוסקט מתוק

1 פחית חלב קוקוס

1/2 כוס ציר עוף

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

6 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית פפריקה

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קארי

1/2 כפית קינמון

5-6 יחידות אפונת שלג חתוכות לרצועות וחלוטות

1 קופסה לבבות דקל

להגשה:

1 בצל ירוק קצוץ לקישוט

1/2 כוס אפונה חלוטה

אגוז מקדמיה קצוץ וקלוי לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (275-300 מעלות).

2 הרוטב: מזהיבים בסיר עם השמן סומסום ושמן תירס את הכרשה, הגזר והפטריות.

3 מוסיפים את היין ומאדים כדקה. מוסיפים את חלב הקוקוס, ציר העוף וכל שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

4 מניחים את העוף בתבנית חסינת אש ויוצקים מעליו את הרוטב. מוודאים שכל חלקי העוף מכוסים היטב ברוטב.

5 מכניסים לתנור ל-25-20 דקות או עד שהעוף משחים והרוטב מסמיך מעט.

6 מוסיפים את אפונת השלג ולבבות הדקל הפרוסות לטבעות לדקה אחת בתנור ומוציאים.

7 מקשטים בבצל ירוק, אפונה ואגוזי מקדמיה. מגישים על מצע אורז לבן.