קדירת עוף בלימון כבוש, פול וזעפרן
קדירה ים תיכונית עם לימון בכבישה ביתית, פול טרי ורענן ונגיעות זעפרן. שעה וחצי בתנור וזה שלכם
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
1 קילו שוקי עוף
1/4 כוס שמן קנולה
2 כפות גדושות שום כתוש
חבילת כוסברה, קצוצה
5 עלי כרפס (סלרי) קצוצים
קורט גרגירי כמון
1 קילו תרמילי פול טרי
קורט זעפרן
1/2 כוס מים רותחים (להשריית הזעפרן)
150 גרם לימון כבוש ביתי
כפית כורכום
כ-2 כוסות קטנות של מים רותחים
קורט מלח גרוס
קורט פלפל גרוס
אופן ההכנה:
1 מטגנים את שוקי העוף לסגירה.
2 בנפרד מטגנים קלות את השום, הכוסברה, הכרפס וגרגירי הכמון, עד שהשום נהיה שקוף.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות.
4 מסדרים בסיר קדירה (רצוי חימר או טאג'ין) מחצית מהירק שטיגנו. מניחים את הפול, עליו את שוקי העוף ומסיימים בשאר הירק.
5 מערבבים את הזעפרן במים הרותחים, משרים כרבע שעה עד שהמים מחליפים צבע ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים גם את הלימון הכבוש והכורכום.
6 ממלאים את הסיר במים רותחים עד שלושת-רבעי הגובה (זה לוקח בערך 2 כוסות), ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. מתבלים בקורט מלח ופלפל גרוס ומגישים.