אוכל
תמונת AVI׃ mako

קדירת עוף בלימון כבוש, פול וזעפרן

קדירה ים תיכונית עם לימון בכבישה ביתית, פול טרי ורענן ונגיעות זעפרן. שעה וחצי בתנור וזה שלכם

הילה מודרה | הכי טעים שיש | פורסם 30/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מרכיבים:

1 קילו שוקי עוף

1/4 כוס שמן קנולה

2 כפות גדושות שום כתוש

חבילת כוסברה, קצוצה

5 עלי כרפס (סלרי) קצוצים

קורט גרגירי כמון

1 קילו תרמילי פול טרי

קורט זעפרן

1/2 כוס מים רותחים (להשריית הזעפרן)

150 גרם לימון כבוש ביתי

כפית כורכום

כ-2 כוסות קטנות של מים רותחים

קורט מלח גרוס

קורט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1 מטגנים את שוקי העוף לסגירה.

2 בנפרד מטגנים קלות את השום, הכוסברה, הכרפס וגרגירי הכמון, עד שהשום נהיה שקוף.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות.

4 מסדרים בסיר קדירה (רצוי חימר או טאג'ין) מחצית מהירק שטיגנו. מניחים את הפול, עליו את שוקי העוף ומסיימים בשאר הירק.

5 מערבבים את הזעפרן במים הרותחים, משרים כרבע שעה עד שהמים מחליפים צבע ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים גם את הלימון הכבוש והכורכום.

6 ממלאים את הסיר במים רותחים עד שלושת-רבעי הגובה (זה לוקח בערך 2 כוסות), ומכניסים לתנור לכשעה וחצי. מתבלים בקורט מלח ופלפל גרוס ומגישים.