אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

מסאחן

המטבח הערבי הוא עולם ומלואו של טעמים, ריחות ותבלינים. המסאחן, שמשלבת בין פיתות ביתיות לעוף שמתפרק בפה הוא הזדמנות נהדרת להכיר אותו יותר מקרוב

סאמר ג׳בארה | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (ארבע פיתות):

1 קילו קמח

כפית מלח

כפית שמרים

1/4 כוס שמן זית

כפית סוכר

500 סמ״ק מים

למנה:

4 פיתה ערבית

2 כרעיים של עוף

4 חזה עוף

1 ליטר שמן זית איכותי

4 כפות סומק טרי (רצוי להשתמש ב-2 כפות סומק טחון ו-2 כפות סומק גרוס גס במידה ויש)

1/2 1 בצל יבש חתוך לקוביות קטנות

2 כפיות בהרט

כפית אגוז מוסקט טחון

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

2 כפיות תערובת תבלינים: פלפל אנגלי, כוסברה מיובשת, גרעיני כוסברה, מקלות קינמון שבורים, כדורי פלפל שחור.

200 גרם צנוברים

200 גרם שברי שקדים קלויים

שמן קנולה לטיגון

צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 הפיתות: במיקסר שמים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר ומתחילים לערבב. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ואת המים ולאט לאט מגבירים מהירות. מערבלים עד לקבלת מרקם חלק של הבצק וממשיכים ללוש מעט ביד.

2 מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים בגודלם, מכסים במגבת ומשאירים למנוחה רבע שעה. כעבור רבע שעה מרדדים את כדורי הבצק לארבע פיתות גדולות. מחוררים את הפיתות בעדינות עם מזלג.

3 מכניסים לאפייה של 6-8 דקות בחום גבוה בתנור ביתי (על רשת) או 4-5 דקות בטאבון. (חשוב לוודא שהבצק לא נשרף).

4 העוף: יוצקים למחבת כמות שמן נדיבה, מוסיפים את הבצל ומוודאים שהוא מכוסה בשמן. מטגנים תחילה על אש גבוהה ואז מנמיכים להבה. מערבבים וממשיכים לבשל עד להזהבה (״קונפי״).

5 במחבת רחבה ועמוקה או בסיר יוצקים מים רותחים בכמות שתספיק לכיסוי כרעי העוף. מוסיפים את תערובת התבלינים למים ומכניסים את הכרעיים לבישול של 20-25 דקות (״חצי בישול״). עם מכסה על אש בינונית.

6 מתבלים את חזה העוף בשמן זית בכמות נדיבה, בכפית סומק טחון, כפית סומק גרוס (במידה ואין גרוס אז 2 כפיות סומק טחון), כפית בהרט, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית אגוז מוסקט. מעסים היטב את חזה העוף בתבלינים.

7 את כרעי העוף שבושלו מעבירים למחבת עם הבצל שטוגן בשמן זית עמוק לספיגת טעמים במשך 6-7 דקות.

8 מוציאים את כרעי העוף למגש שטוח ומתבלים באותם תבלינים בהם תיבלנו את חזות העוף (ועם שמן זית מהבצל).

9 מוציאים את הבצל עם כף מחוררת מהשמן. שומרים את השמן ואת הבצל המטוגן בשתי קערות נפרדות.

10 מכניסים את העוף לתנור לרבע שעה ב-180 מעלות.

11 מטגנים את השקדים והצנוברים (מכניסים קודם את השקדים) כ-2-3 דקות עד להזהבה (להקפיד שלא יישרפו) ומעבירים למגש שטוח.

12 הרכבת המנה: חותכים את חזות העוף לפרוסות דקות. טובלים את הפיתות שהצטננו בשמן זית. משטחים פיתה אחת על מגש או צלחת רחבה ומפזרים עליה בצל ספוג בשמן זית, רבע מכמות השקדים והצנוברים הקלויים, פטרוזיליה קצוצה וסומק בכמות נדיבה וחוזרים על הפעולה, בשכבות, ארבע פעמים. מלבד רכיבים אלה, מוסיפים בשכבה העליונה גם את הכרעיים ואת חזות העוף הפרוסים.