אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף על צנצנת תבלינים

כדי להכניס בעוף קצת עניין וארומה, מחדירים פנימה צנצנת עם זעתר טרי, ג'ינג'ר, פטרוזיליה ואחרים. מסובך? לא בחצי שעה עבודה

טארק שהואן | הכי טעים שיש | פורסם 30/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוף:

1 עוף גדול שלם

4 כפות שמן זית

1 כף בהרט

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית שום כתוש

1 כף פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

1 כפית קינמון ואגוז מוסקט, מעורבבים

20 תפוחי אדמה קטנים, שלמים

מלח

פלפל שחור

לצנצנת התבלינים:

1 צנצנת זכוכית ריקה

4 שיני שום

4 ענפי זעתר טרי

4 ענפי פטרוזיליה שלמים

1 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

1 כוס מים (חשוב! אחרת הצנצנת עלולה להתפוצץ!)

כפית פלפל אנגלי

כפית טימין

כפית צ'ילי

לאורז:

3 כוסות אורז מבושל עם בהרט וקינמון

3 כפות צנוברים קלויים

3 כפות קשיו קלוי

3 כפות שקדים קלויים

2 כפות אגוזי מלך קלויים

מעט פטרוזיליה קצוצה

1 כף בצל ירוק קצוץ

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכניסים את העוף לתבנית, מורחים בשמן זית ותבלינים ומשרים במקרר למשך לילה.

2 מחממים תנור ל-170-180 מעלות. ממלאים את צנצנת הזכוכית בשום, עשבי תיבול, ג'ינג'ר, שמן זית, מים ותבלינים, ומחדירים אותה לתוך העוף (לאורך). מסדרים את תפוחי האדמה תחתיו ואופים כ-45 דקות.

3 מסדרים במגש עגול את האורז במגדל ומניחים את העוף באמצע.

4 מסדרים את תפוחי האדמה מסביב, מקשטים בפיצוחים, בפטרוזיליה ובבצל ירוק ומטפטפים מעל שמן זית.