עוף על צנצנת תבלינים
כדי להכניס בעוף קצת עניין וארומה, מחדירים פנימה צנצנת עם זעתר טרי, ג'ינג'ר, פטרוזיליה ואחרים. מסובך? לא בחצי שעה עבודה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לעוף:
1 עוף גדול שלם
4 כפות שמן זית
1 כף בהרט
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שום כתוש
1 כף פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
1 כפית קינמון ואגוז מוסקט, מעורבבים
20 תפוחי אדמה קטנים, שלמים
מלח
פלפל שחור
לצנצנת התבלינים:
1 צנצנת זכוכית ריקה
4 שיני שום
4 ענפי זעתר טרי
4 ענפי פטרוזיליה שלמים
1 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
1 כוס מים (חשוב! אחרת הצנצנת עלולה להתפוצץ!)
כפית פלפל אנגלי
כפית טימין
כפית צ'ילי
לאורז:
3 כוסות אורז מבושל עם בהרט וקינמון
3 כפות צנוברים קלויים
3 כפות קשיו קלוי
3 כפות שקדים קלויים
2 כפות אגוזי מלך קלויים
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 כף בצל ירוק קצוץ
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מכניסים את העוף לתבנית, מורחים בשמן זית ותבלינים ומשרים במקרר למשך לילה.
2 מחממים תנור ל-170-180 מעלות. ממלאים את צנצנת הזכוכית בשום, עשבי תיבול, ג'ינג'ר, שמן זית, מים ותבלינים, ומחדירים אותה לתוך העוף (לאורך). מסדרים את תפוחי האדמה תחתיו ואופים כ-45 דקות.
3 מסדרים במגש עגול את האורז במגדל ומניחים את העוף באמצע.
4 מסדרים את תפוחי האדמה מסביב, מקשטים בפיצוחים, בפטרוזיליה ובבצל ירוק ומטפטפים מעל שמן זית.