נתחי פרגית בפירורי חלה
שימו לב לשדרוג המפתיע לשניצל ופתיתים: נתחי פרגית עטופים פירורי חלה מתובלת, ברוטב עגבניות וארטישוק וסלט אורז אדום עם עגבניות מכל הסוגים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לפרגיות:
4 נתחי פרגית (כרעי עוף מפולטים מהעצם)
1 ביצה
2 כוסות פירורי חלה
20 גרם צנוברים
1 צרור אורגנו
1 כוס שמן זית
לרוטב:
3 שיני שום
1 פלפל חריף ירוק פרוס
5 כפות שמן זית
10 עגבניות שרי מנומרות
10 עגבניות שרי אדומות
2 עגבניות ביף (רגילות)
1 קופסה ארטישוק איטלקי איכותי משומר
לסלט אורז:
2 כוסות אורז אדום מוכן לפי הוראות היצרן
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
1 צרור אורגנו טרי
2 שן שום פרוס
10עגבניות שרי מנומרות
10 עגבניות שרי אדומות
1 עגבניית ביף (רגילה)
1 שן שום שגורד על הצד הצר של הפומפייה
מיץ מלימון אחד
30 גרם צנוברים קלויים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
חופן שמיר קצוץ
2 כפיות מלח ים אטלנטי
4 כפות שמן זית
להגשה:
טחינה שומרונית
אופן ההכנה:
1 הציפוי: במעבד מזון שים שמן זית, פירורי חלה, אורגנו וצנוברים. טוחנים בפולסים קצרים עד שכל החומרים מתאחדים לגוון ירוק.
2 העוף: מצפים את נתחי הפרגיות כבביצה ותערובת פירורי חלה המתובלים (כמו שניצל). מטגנים במחבת עם שמן זית ומניחים בצד.
3 הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים פלפל החריף, שום וארטישוק, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבנייה.
4 ממליחים ובוחשים כעשר דקות על אש גבוהה עד להסמכה. כשהרוטב מוכן מכבים את האש, מוסיפים את כרעי העוף לרוטב וממתינים עשרים דקות.
5 הסלט אורז אדום: מחממים תנור ל-250 מעלות. חותכים את הפלפלים לרצועות וקוצצים צרור אורגנו טרי. מערבבים ביחד עם השום הפרוס, מלח ים אטלנטי ושמן זית ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.
6 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ויוצרים מעין סלט. מתבלים את הסלט במיץ לימון, שום, מלח ו-4 כפות שמן זית. מוסיפים פלפלים קלויים קצוצים, פטרוזיליה, נענע ושמיר.
7 מערבבים יחד את האורז החם והסלט הקר, מניחים את נתחי העוף על האורז ומעטרים בצנוברים קלויים. מומלץ להגיש על מצע טחינה שומרונית.