אוכל
תמונת AVI׃ מתוך הכי טעים שיש, שידורי קשת

נתחי פרגית בפירורי חלה

שימו לב לשדרוג המפתיע לשניצל ופתיתים: נתחי פרגית עטופים פירורי חלה מתובלת, ברוטב עגבניות וארטישוק וסלט אורז אדום עם עגבניות מכל הסוגים

ערן כהן | הכי טעים שיש | פורסם 17/10/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפרגיות:

4 נתחי פרגית (כרעי עוף מפולטים מהעצם)

1 ביצה

2 כוסות פירורי חלה

20 גרם צנוברים

1 צרור אורגנו

1 כוס שמן זית

לרוטב:

3 שיני שום

1 פלפל חריף ירוק פרוס

5 כפות שמן זית

10 עגבניות שרי מנומרות

10 עגבניות שרי אדומות

2 עגבניות ביף (רגילות)

1 קופסה ארטישוק איטלקי איכותי משומר

לסלט אורז:

2 כוסות אורז אדום מוכן לפי הוראות היצרן

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 פלפל צהוב

1 צרור אורגנו טרי

2 שן שום פרוס

10עגבניות שרי מנומרות

10 עגבניות שרי אדומות

1 עגבניית ביף (רגילה)

1 שן שום שגורד על הצד הצר של הפומפייה

מיץ מלימון אחד

30 גרם צנוברים קלויים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

חופן שמיר קצוץ

2 כפיות מלח ים אטלנטי

4 כפות שמן זית

להגשה:

טחינה שומרונית

אופן ההכנה:

1 הציפוי: במעבד מזון שים שמן זית, פירורי חלה, אורגנו וצנוברים. טוחנים בפולסים קצרים עד שכל החומרים מתאחדים לגוון ירוק.

2 העוף: מצפים את נתחי הפרגיות כבביצה ותערובת פירורי חלה המתובלים (כמו שניצל). מטגנים במחבת עם שמן זית ומניחים בצד.

3 הרוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים פלפל החריף, שום וארטישוק, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבנייה.

4 ממליחים ובוחשים כעשר דקות על אש גבוהה עד להסמכה. כשהרוטב מוכן מכבים את האש, מוסיפים את כרעי העוף לרוטב וממתינים עשרים דקות.

5 הסלט אורז אדום: מחממים תנור ל-250 מעלות. חותכים את הפלפלים לרצועות וקוצצים צרור אורגנו טרי. מערבבים ביחד עם השום הפרוס, מלח ים אטלנטי ושמן זית ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.

6 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ויוצרים מעין סלט. מתבלים את הסלט במיץ לימון, שום, מלח ו-4 כפות שמן זית. מוסיפים פלפלים קלויים קצוצים, פטרוזיליה, נענע ושמיר.

7 מערבבים יחד את האורז החם והסלט הקר, מניחים את נתחי העוף על האורז ומעטרים בצנוברים קלויים. מומלץ להגיש על מצע טחינה שומרונית.