אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

שורשי פטרוזיליה ממולאים

הגיע הזמן שנשתמש בשורש פטרוזיליה לעוד משהו מלבד ציר ירקות. שורשים מלאי טעם ממולאים בשר, צנוברים ושוחים ברוטב עם הרבה סלרי ריחני

אריק דהאן | הכי טעים שיש | פורסם 01/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

ירקות למילוי:

8 שורשי פטרוזיליה קלופים

למלית:

150 גרם בשר עגל חלב טרי וקצוץ\טחון גס (במידה ושורשי הפטרוזיליה גדולים אז 250 גרם)

1 כף בצל קצוץ דק מטוגן

1 כפית פטרוזיליה קצוצה

מעט מלח

מעט פלפל שחור טחון

מעט כורכום

כפית שמן זית

כף צנוברים קלויים

 

 

 

לרוטב:

2 עגבניות תמר שרופות באש גלויה, קלופות וקצוצות גס

1 כף סילאן תמרים

1 כף גרגירי רימון

2 שיני שום שרופות באש גלויה

2 גבעול סלרי עלים (רצוי בלדי), חתוך גס

מלח

פלפל שחור טחון

מעט כורכום לפי הטעם

2\1 כף שמן זית

להגשה:

1 כפית פיסטוק גרוס קלוי

4-5 עלי סלרי

1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מבשלים את שורשי הפטרוזיליה 5 דקות במים רותחים. מרוקנים את התוכן וממלאים את שורשי הפטרוזיליה עד סוף הקצה הרחב.

3 בסיר כבד ורחב, רצוי עם תחתית כפולה. מסדרים שכבה של גבעולי סלרי חתוכים. מצופפים את השורשים אחד ליד השני.

4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. יוצקים את הרוטב מעל השורשים.

5 מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20-25 דקות.

6 מסירים את המכסה ומבשלים כ-5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.

7 ההגשה: בקערות אישיות מסדרים את שורשי הפטרוזיליה. יוצקים מעט מהרוטב שנוצר. מקשטים בפיסטוק גרוס, עלי סלרי ומזלפים למעלה מעט שמן זית.