שורשי פטרוזיליה ממולאים
הגיע הזמן שנשתמש בשורש פטרוזיליה לעוד משהו מלבד ציר ירקות. שורשים מלאי טעם ממולאים בשר, צנוברים ושוחים ברוטב עם הרבה סלרי ריחני
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
ירקות למילוי:
8 שורשי פטרוזיליה קלופים
למלית:
150 גרם בשר עגל חלב טרי וקצוץ\טחון גס (במידה ושורשי הפטרוזיליה גדולים אז 250 גרם)
1 כף בצל קצוץ דק מטוגן
1 כפית פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור טחון
מעט כורכום
כפית שמן זית
כף צנוברים קלויים
לרוטב:
2 עגבניות תמר שרופות באש גלויה, קלופות וקצוצות גס
1 כף סילאן תמרים
1 כף גרגירי רימון
2 שיני שום שרופות באש גלויה
2 גבעול סלרי עלים (רצוי בלדי), חתוך גס
מלח
פלפל שחור טחון
מעט כורכום לפי הטעם
2\1 כף שמן זית
להגשה:
1 כפית פיסטוק גרוס קלוי
4-5 עלי סלרי
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מבשלים את שורשי הפטרוזיליה 5 דקות במים רותחים. מרוקנים את התוכן וממלאים את שורשי הפטרוזיליה עד סוף הקצה הרחב.
3 בסיר כבד ורחב, רצוי עם תחתית כפולה. מסדרים שכבה של גבעולי סלרי חתוכים. מצופפים את השורשים אחד ליד השני.
4 בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. יוצקים את הרוטב מעל השורשים.
5 מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20-25 דקות.
6 מסירים את המכסה ומבשלים כ-5 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
7 ההגשה: בקערות אישיות מסדרים את שורשי הפטרוזיליה. יוצקים מעט מהרוטב שנוצר. מקשטים בפיסטוק גרוס, עלי סלרי ומזלפים למעלה מעט שמן זית.