אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

בּסַל מַחְשי

ממולאים הם תמיד שמחה גדולה וכשמדובר בבצלצלים מתקתקים במילוי בשר ואורז עם פירות יבשים זה בכלל שיחוק אמיתי

אביגאל כהן | הכי טעים שיש | פורסם 01/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

6 בצלים בינוניים מאורכים וקלופים

10 משמשים מיובשים

1/2 כוס חמוציות

10 שזיפים מיובשים

3-4 כפות שמן זית לזילוף

למלית:

8 כפות שמן קנולה

1 כף מים

1 כוס אורז עגול שטוף בהרבה מים קרים

4 כפות בשר בקר טחון

1/2 כפית תערובת פלפל שחור

1/2 כפית בהרט סורי (פלפל, כמון והל)

1/2 כפית מלח

לרוטב:

4 כפות סילאן

4 כפות רכז רימונים

4 כפות מיץ לימון

1 כפית מלח

2 כוסות מים או ציר עוף

אופן ההכנה:

1 הבצלים: קוטמים כל בצל בקצה אחד וחורצים לאורך חריץ שמגיע עד ללב הבצל. חולטים את הבצליםכ-10-7 דקות במים רותחים עד שהגלדים מתרככים ואפשר להפריד ביניהם בקלות. מצננים ומפרידים ואת הגלדים הקטנים שומרים בצד.

2 המלית: מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים את האורז עם כף מים ומאדים על להבה נמוכה עד שכל הגרגרים מצופים בשמן. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את שאר חומרי המלית ואת יתרת השמן ומערבבים.

3 במרכז כל גלד בצל מניחים 1-1/2 כף מהמלית ומגלגלים באופן לא הדוק מדי. מניחים את הבצלים הממולאים בתבנית כשהקיפול כלפי מטה. מפזרים משמשים, חמוציות, שזיפים ואת גלדי הבצל הקטנים ששמרנו על ובין הממולאים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד מלבד השמן ויוצקים על הבצלים עד לכיסוי. במידת הצורך, מוסיפים עוד מים או מרק.

4 מזלפים מעל הבצלים שמן זית, מכסים ברדיד אלומיניום ואוטמים היטב. מחממים תנור ל-150 מעלות. ממקמים את התבנית בתחתית התנור ואופים במשך שעתיים. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד כ-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.