אוכל
תמונת AVI׃ mako

מאד פאי שוקולד

השילוב בין בצק פריך וחמאתי לפאדג' שוקולד הוא אחד השילובים היותר מוצלחים שאנחנו מכירים. שעה וחצי עבודה והעוגה הזאת שלכם

גיא שחרור | הכי טעים שיש | פורסם 25/06/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הפריך (תבנית בקוטר 22 ס"מ):

300 גרם שמנת מתוקה 42%

200 גרם שוקולד מריר 56% קקאו

לפאדג' השוקולד:

1/4 כוס סוכר

50 גרם אבקת סוכר

150 גרם חמאה

270 גרם (שתי כוסות) קמח לבן רגיל

30 גרם שקדים טחונים

1 ביצה

45 גרם חמאה מומסת (לאחרי האפייה)

1 כפית שטוחה של מלח (לאחר האפייה)

לקישוט העוגה:

200 גרם שוקולד מריר 56% קקאו

200 גרם חמאה

240 גרם אבקת סוכר

90 גרם (1/2 כוס) קמח לבן רגיל

4 ביצים

4 חלמונים

אופן ההכנה:

1 הקרמו: מרתיחים את השמנת. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. משהים בטמפרטורת החדר למשך כ-4 שעות.

2 הבצק הפריך: מערבבים את הסוכר, אבקת הסוכר, החמאה הלא מומסת, הקמח, השקדים והביצה עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

3 מרדדים את הבצק על תבנית שטוחה (לא תבנית עוגה עגולה) לעובי של 1 ס"מ.

4 מניחים מעל נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מקררים בטמפרטורת החדר כשעה.

5 טוחנים את הבצק המוכן במעבד מזון ליצירת פירורים ומעבירים לקערה. מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומערבבים ידנית להדבקת הפירורים.

6 מעבירים את בצק הפירורים לתבנית העוגה ומהדקים בתחתית ובדפנות (עובי הבצק אמור להיות 1-1.5 ס"מ).

7 הפאדג': ממסים בבן מארי שוקולד וחמאה, מעבירים לכלי אחר ומוסיפים את אבקת הסוכר תוך ערבוב עדין. מוסיפים את הקמח, הביצים והחלמונים בהדרגה. מערבבים בעדינות עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.

8 מחממים תנור ל-160 מעלות. מזלפים את מסת הפאדג' על תחתית העוגה עד ל-3/4 מגובה התבנית, ומכניסים לתנור ל-6-4 דקות (רק עד שהפאדג' מתחיל להתקשות בצדדים). מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ (טמפרטורת חדר) לצינון למשך חצי שעה.

9 מסיימים את הכנת הקרמו: מקציפים את קרם השוקולד בעדינות עד לקבלת מרקם אוורירי (מקציפים בזהירות כדי שהקצפת לא תישבר). מזלפים בצנתר חלק על הפאדג' עיגולים קטנים בגודל 1 וחצי ס"מ, עד שהכדורים מכסים את העוגה.

10 מעטרים בשבבי שוקולד, ומגישים.