אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

פלפלונים ממולאים ברוטב חמוץ-מתוק-חריף

פלפלים קטנים ומקורמלים שמולאו בבשר, בצל, כרשה ושלל תבלינים. תוסיפו לזה רוטב עשיר ועשבי וקיבלתם מנה שמחבקת וגם עוקצת כשצריך

יוסף גנון | הכי טעים שיש | פורסם 01/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

20 פלפלונים קטנים

למילוי:

1 בצל קצוץ

1 כרשה קצוצה

5 כפות שמן זית

300 גרם בשר בקר טחון טרי (רצוי צוואר)

1/2 כוס בורגול דק

1 כפית הל טחון

2 כפיות אבקת קארי טחון צהוב

1 כף פלפל שחור גרוס

קורט מלח

50 גרם פיסטוק קלוף קצוץ

1/2 צרור עלי נענע קצוצה

3 גבעולים עלי מרווה קצוצה

לרוטב:

1 בצל קצוץ

1/2 כרשה קצוצה

1 גזר חתוך לקוביות

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל

1 כף גדושה מחית קארי אדום

3 כפות תמר-הינדי

3 כפות שמן קוקוס

1 כף קמח

2-3 כוסות ציר ירקות או מים 

1/2 צרור נענע קצוצה (בלי גבעולים)

10 עלי מרווה צעירים קצוצים (בלי גבעולים)

3 לימון פרסי שחור

1/2 כוס סילאן

לקישוט:

חופן פיסטוקים קצוצים

חופן נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1 יוצרים פתח ליד ראש הפלפל ושומרים על הגבעול, קולים את הפלפלונים כ-2 דקות על מחבת פסים חמה, ללא שמן, כדי שיתקרמלו, יקבלו "פסים", ויהיו גמישים ונוחים יותר למילוי.

2 המילוי: קולים/מאדים (ללא שמן) בצל קצוץ וכרשה. מוסיפים שמן זית לפני שהבצל והכרשה נדבקים למחבת. מטגנים במשך כחצי שעה על להבה נמוכה. מקפידים לערבב כל העת, עד להשחמה קלה. מצננים ומוסיפים לבשר.

4 מוסיפים בורגול דק שהושרה במים קרים ועבר סינון (כדי לייבשו). מתבלים בהל טחון, פלפל שחור, מלח, אבקת קארי צהוב. קוצצים פיסטוקים ועשבי תיבול (נענע ומרווה). מוסיפים לתערובת ולשים היטב עם הידיים.

5 ממלאים את הפלפלונים בתערובת עד לקצה.

6 הרוטב: מאדים את הבצל, הכרשה והגזר (ללא שמן) ומוסיפים 5 כפות שמן לפני שהירקות מתחילים להידבק למחבת. מתבלים בפלפל, מלח, ובמחית הקארי. "פותחים" את מחית הקארי על המחבת. בעת הצורך מוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים תמרהינדי, שמן קוקוס וקמח ליצירת רביכה ומקפידים לערבב לא הפסקה על מנת שלא יווצרו גושי בצק.

7 כשנוצרת רביכה מוסיפים 2 כוסות ציר ירקות חם שהכנו מראש תוך כדי ערבוב עם מטרפה. שוברים את הלימון הפרסי ומוסיפים אותו ואת הסילאן. במידה והרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מציר הירקות. ברגע שנוצר רוטב אחיד ומבעבע, מנמיכים את האש ומכניסים את הפלפלונים. מוסיפים את הנענע והמרווה. מבשלים 3 שעות על אש נמוכה בסיר מכוסה. במהלך הבישול מכסים את הממולאים ברוטב. אם הרוטב מצומצם מדי מוסיפים עוד מהציר. מפזרים מעל פיסטוק ונענע קצוצים. ניתן להזליף מעט שמן זית מעל. סוחטים לימון ומגישים.

 

שימו לב: אנחנו ממליצים להכין את המתכון לפי אופן ההכנה המלא המפורט לעיל, כפי שקיבלנו אותו מבעל המתכון (גם במקרה של הבדלים בין המתכון הכתוב לזה המשודר בפרק).