אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

עלי גפן ממולאים

לעלי גפן יש טעם ייחודי, של חמצמצות עדינה וממולאים רק מוציאים מהם את המיטב. מתכון פשוט להכנה למרות מלאכת הקיפול שגם עליה תשלטו במהרה

נורה חוסייסי | הכי טעים שיש | פורסם 01/06/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 עגבניות

1/2 קילו עלי גפן טריים או כבושים שטופים היטב במים פושרים

למלית:

קילו בשר בקר טחון

1/4 קילו אורז לבן שטוף

1/4 כוס שמן קנולה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים את רכיבי המלית.

2 חותכים את העגבניות לפרוסות עגולות ומסדרים אותן בתחתית סיר הבישול.

3 מסדרים כל עלה גפן בנפרד על משטח העבודה או בכף היד כאשר הצד המחוספס של העלה מונח כלפי מטה. במרכז העלה מניחים בערך 1/2 כפית מלית. מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים. מניחים את העלה המגולגל בתחתית הסיר על עיגולי העגבניות.

4 מסדרים את העלים בשכבות בסיר, כשהסיר מלא, מניחים על העלים צלחת שתסייע בהידוק העלים בזמן הבישול.

5.מוזגים לסיר הבישול מים קרים עד לגובה העלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בן שעה לשעה וחצי.