אוכל
תמונת AVI׃ הכי טעים שיש

עלי כרוב ממולאים דג מוסר וחציל קלוי

עלי כרוב במילוי ים תיכוני מעניין של דג מוסר, חציל קלוי ובתיבול פיקנטי ומוכר

אייל גולדשטיין | הכי טעים שיש | פורסם 01/06/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

80 גרם אורז ארבוריו (לריזוטו)

1 כף חמאה

1 גמבה אדומה חתוכה לריבועים קטנים

300 מ"ל ציר דג

עלה דפנה

2 פלפלים אנגליים

6 שיני שום, 3 מתוכן קצוצות

3 כפות כורכום

3 כפות פפריקה מרוקאית

2 לימונים

מלח

6 עלי כרוב לבן

250 גרם פילה מוסר

3 חצילים קלויים וקלופים

20 גרם ממרח פלפל צ׳ומה

30 גרם לימון כבוש קצוץ

צרור כוסברה

4 תפוחי אדמה פרוסים

150 מ"ל רוטב עגבניות

לטחינה:

1 צרור כוסברה

150 גרם טחינה גולמית

1.5 לימון סחוט

17 גרם מלח דק

אופן ההכנה:

1 במחבת מטגנים את הריזוטו בחמאה. מוסיפים את הגמבה, הכרשה ושן שום קצוצה. מוסיפים בהדרגה את ציר הדגים ומבשלים במשך 24 דקות.

2 עלי הכרוב: בסיר עם ליטר וחצי מים רותחים, שמים עלה דפנה, פלפל אנגלי, 3 שיני שום שלמות קלופות, 2 כפות כורכום, 2 כפות פפריקה, חצי לימון וחופן מלח. מכניסים את עלי הכרוב וחולטים במשך שש דקות.

3 הרכבת הממולאים: קוצצים את המוסר עם החציל הקלוי. מוסיפים שתי שיני שום כתושות, ממרח פלפל צ׳ומה, לימון כבוש וכוסברה. מוסיפים את הריזוטו והמלח.

 

4 מערבבים כף כורכום וכף פפריקה עם כוס מים חמים. מוסיפים לימון ומערבבים. את התערובת שופכים על הדג והחציל ויוצרים את המילוי.

5 מסדרים את עלי הכרוב כך שאחד מונח והשני חצי עליו. ממלאים אותם ומתחילים לגלגל.

6 בתחתית הסיר מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן את הממולאים, מוסיפים את רוטב נעגבניות ומכסים את העלים במים. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.

7 הטחינה-כוסברה: במעבד מזון טוחנים כוסברה, מוסיפים אליה את הטחינה ומתבלים בלימון ומלח דק.