עלי כרוב ממולאים דג מוסר וחציל קלוי
עלי כרוב במילוי ים תיכוני מעניין של דג מוסר, חציל קלוי ובתיבול פיקנטי ומוכר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
80 גרם אורז ארבוריו (לריזוטו)
1 כף חמאה
1 גמבה אדומה חתוכה לריבועים קטנים
300 מ"ל ציר דג
עלה דפנה
2 פלפלים אנגליים
6 שיני שום, 3 מתוכן קצוצות
3 כפות כורכום
3 כפות פפריקה מרוקאית
2 לימונים
מלח
6 עלי כרוב לבן
250 גרם פילה מוסר
3 חצילים קלויים וקלופים
20 גרם ממרח פלפל צ׳ומה
30 גרם לימון כבוש קצוץ
צרור כוסברה
4 תפוחי אדמה פרוסים
150 מ"ל רוטב עגבניות
לטחינה:
1 צרור כוסברה
150 גרם טחינה גולמית
1.5 לימון סחוט
17 גרם מלח דק
אופן ההכנה:
1 במחבת מטגנים את הריזוטו בחמאה. מוסיפים את הגמבה, הכרשה ושן שום קצוצה. מוסיפים בהדרגה את ציר הדגים ומבשלים במשך 24 דקות.
2 עלי הכרוב: בסיר עם ליטר וחצי מים רותחים, שמים עלה דפנה, פלפל אנגלי, 3 שיני שום שלמות קלופות, 2 כפות כורכום, 2 כפות פפריקה, חצי לימון וחופן מלח. מכניסים את עלי הכרוב וחולטים במשך שש דקות.
3 הרכבת הממולאים: קוצצים את המוסר עם החציל הקלוי. מוסיפים שתי שיני שום כתושות, ממרח פלפל צ׳ומה, לימון כבוש וכוסברה. מוסיפים את הריזוטו והמלח.
4 מערבבים כף כורכום וכף פפריקה עם כוס מים חמים. מוסיפים לימון ומערבבים. את התערובת שופכים על הדג והחציל ויוצרים את המילוי.
5 מסדרים את עלי הכרוב כך שאחד מונח והשני חצי עליו. ממלאים אותם ומתחילים לגלגל.
6 בתחתית הסיר מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן את הממולאים, מוסיפים את רוטב נעגבניות ומכסים את העלים במים. מבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
7 הטחינה-כוסברה: במעבד מזון טוחנים כוסברה, מוסיפים אליה את הטחינה ומתבלים בלימון ומלח דק.