בילי אייליש, קים קרדשיאן ואפילו ביונסה, כולם כבר הבינו מזמן שמעבר לשמירה על הבריאות שלנו, להחלפת מנה בשרית בצמחונית, לפחות, פעם בשבוע מסייעת לשמירה על כדור הארץ!
"הביקוש למנות צמחוניות רק מתגבר בשנים האחרונות המודעות ליתרונות בהחלפת מנה צמחונית פעם בשבוע גוברת בעיקר בקרב המפחיתנים" אומר רם לסרי, שף ובעלים של קבוצת "סינטה בר אקספרס" על הטרנד שכבר הפך למגמה. "כמסעדת המבורגרים, אנחנו תמיד מקבלים הצעות לתחליפים. ההמבורגר של סנסשיונל מבחינתנו היה הכי קרוב לטעם שרצינו להגיע אליו וזה באמת פתח את חלון הזדמנויות לקהלים חדשים שחיפשו אלטרנטיביות צמחוניות, שבדרך כלל לא היו מגיעים למסעדה. לשמחתנו הביקוש גדל מפעם לפעם ואלו שרק התנסו בהמבורגר צמחוני, הפכו את זה לאורח חיים ולהרגל קבוע אצלנו במסעדה".
ערן בכור, שף ובעלים של "פריז טקסס" מתייחס גם הוא למגמה החיובית. "הביקוש למנות צמחוניות רק מתגבר בשנים האחרונות. יותר ויותר לקוחות שלנו התחילו להפחית בכמויות הבשר שהם צורכים במשך השבוע. שמנו לב למגמה הזו והחלטנו שאנחנו רוצים להגיע לקהלים נוספים כמו טבעונים או מפחיתנים, אלו שרוצים לקבל תחליף ראוי שעומד בסטנדרטים של מנה בשרית מושחתת וטעימה. אם בעבר מנת המבורגר צמחוני הייתה פשוטה יחסית והוגשה לצד ירקות בודדים ועצובים, היום זה כבר סיפור אחר. אצלנו ברשת, לקחנו את זה צעד אחד קדימה ובכדי לספק ללקוחות שלנו חוויה מהנה הוספנו לתפריט שלנו גרסאות צמחוניות משודרגות למנות הדגל הבשריות שלנו. הן מוגשות עם כל הרטבים ועם תוספות מפנקות. זו נישה שממש התפתחה אצלנו לאחרונה והביקוש גדל בהתאם. אנחנו רואים יותר לקוחות שמזמינים את המנות הצמחוניות".
רם לסרי מוסיף, "לקחנו את ההמבורגר הצמחוני והפכנו אותו למנה קונספטואלית ייחודית לנו, שמוגשת עם מגוון רטבים וגבינות טבעוניות. חשוב לנו שהלקוחות שלנו ייהנו מחוויית אכילה משולמת, עליה הם משלמים ממיטב כספם. יצרנו במסעדה שלנו נישה צמחונית רחבה בתפריט".
מה יקרה אם כולם יפסיקו לאכול בשר פעם בשבוע?
מחקרים רבים בנושא כבר הוכיחו שתעשיית ייצור המזון מן החי היא אחת המזהמות ביותר וגורמת לפליטת גזים המשפיעים על האקלים העולמי. הדרך הפשוטה והיעילה ביותר להקטנת הנזקים הללו היא על ידי הפחתה בצריכת מוצרי בשר. זה נובע מכמה סיבות: העיקרית שבהן היא שלצורך הפקת קילוגרמים בודדים של בשר, יש צורך בשטחים חקלאים נרחבים וכמויות אדירות של מים ומזון לטובת גידול הבקר. מה גם שייצור מזון מן החי גורם לפליטה אדירה של גזי חממה בסדר גדול עצום יותר מייצור של מזונות אחרים שאינם מן החי. למשל, ייצור קילוגרם אחד של בשר, מזהם כמו נסיעה ברכב למרחק של 240 ק"מ כך שאכילת סטייק במשקל חצי קילו במסעדת בשרים מובחרת, מביאה איתה זיהום סביבתי עצום. חוץ מזה, לטובת ייצור קילו בודד של בקר יש צורך בלא פחות משבע קילוגרם של מזון, 12 אלף ליטר מים לשתייה וגידול האוכל – ואסור לשכוח גם את עלויות השינוע. זה פי 40 ממה שדרוש לגידול קילו של דגן לאכילה.
עם מספרים כאלה קשה להתווכח וכל הנתונים מראים כי הפחתת צריכת בשר, גם אם מדובר על ויתור על מנה בשרית אחת בשבוע והחלפתה במנה צמחונית, עשויה לתרום בצורה משמעותית להפחתת הנזקים הסביבתיים שמביאה איתה תעשיית הבשר. בשביל זה בדיוק פותחה סדרת ההמבורגרים הצמחוניים של "גארדן גורמה Garden Gourmet" שמקבלת במה מיוחדת במסעדות ההמבורגר הכי טובות בארץ, במיוחד לרגל יום ההמבורגר העולמי ולאורך השנה כולה
גם אתם דואגים לכדור ורוצים לעשות משהו טוב לעצמכם ולסביבה? ? בואו להכיר את ההמבורגרים הצמחוניים המיוחדים שאפשר לטעום במסעדות ברחבי הארץ במסגרת חודש הקיימות שיזמו ב"גארדן גורמה", בחרו מה הכי מתחשק לכם לטעום ואולי תזכו בארוחת שף צמחונית שתגיע אליכם עד הבית. כל הפרטים >> כאן
להזמנת מקומות בפריז טקסס >> היכנסו
להזמנת מקומות בסינטה בר אקספרס >> היכנסו