פסטיבל הקינוחים של ישראל כולל אינספור פיתויים מתוקים, מספר בלתי נתפס של שחיתויות והרבה מאוד יעדי עלייה לרגל ברחבי המדינה, אבל פרויקט הדגל שלו מצריך טיפוס מעלית זריז עד לקומה ה-14 של מסעדת פופ אנד פופ, והתמסרות מוחלטת לפנטזיה הכי גדולה שלכם.
בין 21-24 במאי תפעל בישראל מסעדה מיוחדת מאוד - מסעדת הקינוחים הראשונה מסוגה שהיא פרי שיתוף פעולה ממריץ חשקים בין חברת עלית ובין השף-קונדיטור עופר בן נתן. היא תפעל בתוך מסעדת פופ אנד פופ הממוקמת בקומה 14 של מגדל חג'ג' ברחוב הארבעה. בתור מי שמוביל את הקונדיטוריה של המסעדה וגם אחראי על הבייקרי שלה שממוקם בקומת קרקע של אותו המגדל, בן נתן מלהטט כבר הרבה זמן במעלית שנעה ביניהם.
"ברגע שהתחלנו לדבר היה ברור שאני הולך על זה", תיאר בן נתן, "זה הזכיר לי שיתופי פעולה של עלית עם שפים-קונדיטורים בעבר, וברור שזה היה כבר הרבה זמן ברשימת המשאלות שלי".
המסעדה תגיש במשך ארבעה ימים בלבד תפריט שכולו קינוחים, במה שהוא לבטח הקונספט המתוק ביותר בסביבה, והומאז' הן לענקית השוקולד המקומית, והן למסעדות יוקרתיות דומות ברחבי העולם.
הארוחה תתחיל בפתיחים של "מקופלת שף" (שוקולד מריר, קרמו ג'אנדויה, קרמל חמאה חומה ובצק עלים קקאו על בסיס שוקולד ספלנדיד של עלית) ו"איספהאן לבן" (קרואסון חמאה, גנאש שוקולד לבן ומי ורדים, ג'ל פטל, קולי פטל ליצ'י ופטל טרי מהגולן) ותמשיך עם מנה עיקרית על בסיס קינוח התירס המפורסם של המסעדה (ברולה תירס, גנאש שוקולד לבן וקורנפלקס, פופקורן מקורמל, גרעיני תירס קלוי מלוח וקראמבל פולנטה) עם טאץ' בדמות מטבעות השוקולד הלבן של עלית.
כפי שבן נתן ידע מראש, תידרש בארוחה הזו עצירת ריענון חך שתחלק לסובבים סורבה לימונים וכוסברה עם שמן זית וגרעינים מקורמלים. לאחר הרענון הסעודה תגיעה לשיא, או לקינוחים של הקינוחים - טארטלט "פסק זמן" (קלתית בצק פריך קקאו, תחתית וופל ואגוזי לוז, מוס שוקולד מריר, פרלינה אגוזי לוז, קרמו ג'אנדויה) שעושה כבוד לחטיף השוקולד האהוב, ו"פחזנית אקזוטית" במילוי פודינג אורז שוקולד לבן עלית ולמון גראס מוקצף, קולי מנגו ג'ינג'ר, אבקת כפיר ליים וסלט מלונים ירוקים).
בסיום, שאב בן נתן השראה ממסעדות מישלן נדיבות, ואירגן "שקיות הפתעה" מתוקות ביציאה. "יש כאן מחשבה על ליווי של הסועדים גם ביום שלאחר הביקור", הוא מסביר, "אז שמנו קופסת שוקולד מקצועי וקקאו מקצועי, והוספתי מתכון שלי, כדי להמשיך את הארוחה גם בבית".
בן נתן מגדיר את הפופ-אפ הזה כניסיון ומבטיח שיבחן אולי פרויקט דומה גם בעתיד. "זאת ארוחה שלמה, שכולה חוויה אחרת. גם בתפריט כמובן אבל גם בהפתעות אחרות תוך כדי המנות", הוא אומר.
האתגר הגדול מבחינתו, הוסיף, היה לאפשר למבקרים לצלוח ארוחה מתוקה שלמה בלי להרגיש מתיקות-יתר. "הקינוחים שלי ביומיום לא מתוקים מדי ונורא מאוזנים, ובכל זאת חשבתי הרבה על הקונספט, מתי אפשר להכניס שוקולד ומתי לתת דגש על פירות, למשל. כל הזמן ידעתי שאני לא רוצה להוסיף סוכר, אלא להתבסס על הממתיק שיש כבר בקינוח עצמו, כדי שמי שהגיע יוכל לאכול מנה אחרי מנה עם חיוך, לשתות יין תוך כדי, וליהנות מכל הארוחה".
14 קומות למטה, צפוי בן נתן להפעיל את קסמיו, יחד עם עלית, גם על הויטרינה המפורסמת שלו בפופ אנד פופ בייקרי, ולהגיש את אותה קולקציית קרואסונים מצופה שלו, אבל קצת אחרת. "גם כאן לקחנו השראה מהחטיפים המיתולוגיים של עלית. אכלנו וחשבנו על הטעמים, פירקנו אותם, הבנו אותם ואז הרכבנו מחדש קרם למילוי", הסביר.
התוצאה היא משלחת מדופפת של קרואסונים חצי מצופים. פסק זמן עם אגוזי לוז, פרליני לוז ושוקולד חלב, או קרואסון טורטית שמגיע מעולמות השוקולד המריר וליקר השקדים. יהיה גם מאפה במילוי רבע לשבע, ועוד ספיישלים כמובן, בדיוק כמו שהוא אוהב.
ימי הפסטיבל העמוסים האלה שלו יגלשו גם לשוק הקינוחים הגדול בשרונה מרקט שם יוקם דוכן בראוניז מושחת, בטעמי חטיפי עלית כמובן. יהיה כאן בראוני שוקולד לבן וג'אנדויה, בראוני פסק זמן ועוד המצאות מקוריות. מי שירצה באמת להגזים, יוכל למזוג גם רוטב שוקולד פרה מעל כל בראוני.
"זה היה קרוב מאוד לטעמים שלי, וכמישהו שגדל על השוקולדים והחטיפים של עלית, זה מרגיש כמו שיתוף הפעולה הכי טבעי שיש", הוא מסכם, "ככה נראה חלום שהתגשם".
אז אתם מוכנים לארוחה הכי מתוקה במסעדת הקינוחים הראשונה בארץ?
להזמנת מקומות >> היכנסו לאנטופו