החגיגה הטלוויזיונית של העונה השניה של "הקינוח המושלם" כובשת השנה לא רק את המסך הביתי שלכם. השנה, במקביל לחצי הגמר והגמר של התוכנית, יתקיים גם פסטיבל קינוחים מיוחד במסגרתו ב-10 המסעדות ברחבי הארץ יגישו תפריט קינוחים מיוחד במשך חמישה ימים בלבד - 19-25 במאי.

אל המובחרות האלה הוספנו 11 מצטיינות נוספות, כדי להרכיב את צמרת תפריטי הקינוחים של ישראל - צפון ודרום, מזרח וים, וכל מה שמתחשק לנו עכשיו זה לדלג על הארוחה, היישר לקינוח.

הוטל מונטיפיו - קינוחים (צילום: אלון שסטל , הוטל מונטיופרי )
צילום: אלון שסטל , הוטל מונטיופרי

הוטל מונטיפיורי
המוסד התל-אביבי של רותי ומתי ברודו מציע תפריט קינוחים שנע במדויק בין הקלאסי והמודרני. הקינוחים שיוגשו במיוחד עבור הפסטיבל: טארטין מפורק – קינוח קלאסי מהמטבח הצרפתי באינטרפטציה מודרנית וברולה תירס ושאטה – קינוח צרפתי קלאסי באינטרפטציה מודרנית עם דגש על עונתיות.

על הקונדיטורית: אלמז דנון בת 29 מתל אביב, עוסקת בקונדיטוריה מזה 6 שנים מתוכן שנתיים בהוטל מונטיפיורי. "אפיה וקונדיטוריה היו החלום שלי מגיל קטן ואני שמחה שאני זוכה להגשים אותו בכל יום מחדש". 

 מיכאל ביסטרו (צילום: בן יוסטר)
מיכאל ביסטרו|צילום: בן יוסטר


משיה
המסעדה התל-אביבית המצוינת של גיא אריש מעודדת את לקוחותיה להצטרף להרפתקאות מלאות טעם, ומבליטה בשגרה תפריט קינוחים מרהיב בהובלת השף-קונדיטורית גבי גרינברג הצעירה והמוכשרת.

לכבוד הפסטיבל, תמצאו כאן לחם תירס מעושן עם גלידת מיסו תירס ותירס תפוח מתובל בחמאה חומה.

מילה מהקונדיטורית: "רקדתי מול במשך כל התיכון, אבל אחד התחביבים הכי גדולים שלי היה אפייה".

ג'ורג' וג'ון
המסעדה המעוטרת של תומר טל מבליטה את תמר קימה בת ה-32, שהתחילה בכלל כאשת פסטות, כהגדרתה, המשיכה ללימודי קונדיטוריה ולמכירת קינוחים מהבית בזמן הקורונה, ובשנה וחצי האחרונות מובילה את הסועדים לסיום מתוק שלא נופל מהארוחה עצמה.

לכבוד הפסטיבל, תמצאו כאן פבלובה עם ריבת אננס, קרם פטיסייר, אננס חלוט במי סוכר, סורבה קוקוס וקצף פינה קולדה, גרניטה אבטיח עם ריבת אבטיח, סורבה נענע ותותי עץ וגם מוס שוקולד מריר אוורירי עם טופי קרמל, טראפלס עם גרואה קקאו, גלידת טונקה, טוויל תחרה קקאו ושוט אספרסו.

מילה מהקונדיטורית: "באמצע בקורונה פתחתי עסק קונדיטוריה קטן ומכרתי קינוחים מהבית, ואז הגעתי לתומר".

מיכאל ביסטרו
השגרירות הצפונית הוותיקה של מיכאל גרטופסקי במושב לימן מחזירה את תיירי ישראל (וחו"ל) פעם אחר פעם לדלתות הקסם שלה, ומציעה בסופה של ארוחה את כל הכישרון של שאנה גולדן על הצלחת.

לכבוד הפסטיבל, תוכלו למצוא כאן ממתק שלווה (גלידת שלווה על תחתית עוגיית פקאן, מוס קפה וגנאש בלונדי), מטבע שוקולד עם מרשמלו טופי חרוך וברד פודינג עם אננס צלוי בקרמל ופטיסייר רום.

מילה מהקונדיטורית: "עברתי לירושלים ללימודי תואר ראשון במדעים ביו-רפואיים, אבל לעסוק בקונדיטוריה עשה לי ממש טוב על הלב, והתעקשתי להמשיך לעבוד בתחום בזמן הלימודים".

פסטיבל הקינוח המושלם - אנה שפירו, טאיזו (צילום: דן פרץ)
צילום: דן פרץ

טאיזו
האימפריה האסייתית של יובל בן נריה משקיעה בקינוחי היומיום שלה אינסוף אנרגיה ותשומת לב, לכדי "כדור מנגו", למשל, פאנדן רייס לבן וקינוח היער השחור מושלם.

לכבוד הפסטיבל, היא חברה מחדש לאנה שפירו ("עמיתה", ומי שהייתה הקונדיטורית במקום במשך חמש שנים), ותציע תפריט מיוחד עם טראפלס מריר ומעושן עם עוגת תירס ברוטב תירס לבן וטארט טאטן בתבלינים חמים.

מילה מהקונדיטורית: "הייתי הקונדיטורית של טאיזו, פיתחתי מוצרים וקינוחים לכל הקבוצה, וקצת לפני הקורונה חברתי למיכל בוטון ופתחנו את 'עמיתה'". 

פסטיבל הקינוח המושלם - דלאל, תימור לביא (צילום: קיס אנד טל)
צילום: קיס אנד טל

דלאל
המסעדה הרומנטית בשכונת נווה צדק בתל אביב מציעה בשגרה תפריט קינוחים מסחרר, ובו קראק פאי עם קרם שמנת חמוצה, "שוקו שוקו" שהוא קרמו שוקולד עשיר על עוגיית בראוני, קראמבל קקאו וקרם אנגלז, וגם "סאנשיין" (אננס מקורמל, קרם מנגו, קריספי מרנג וצ'יפס קוקוס).

לכבוד הפסטיבל, רקחה תימור לביא תפריט מצוין לא פחות, ובו "זבת חלב וג'לאטו" (גלידת יוגורט ודבש, טוויל שקדים וטימין עם נגיעת שמן זית) וחגיגת ביסים מתוקים של פטיפורים מהקונדיטוריה.

מילה מהקונדיטורית: "התחלתי את דרכי בתחום דווקא כמלצרית, אך הלב משך לתחום הקונדיטוריה, וברפאל התאהבתי סופית".

פסטיבל הקינוח המושלם -נועה חיים - קונדיטורית אלנה מלון דה נורמן (צילום: חיים יוסף)
צילום: חיים יוסף

אלנה
המסעדה הנהדרת שבמלון נורמן התל-אביבי מציעה תפריט קינוחים נפלא, הנע בין טארט שוקולד חלב ושמן זית, אגסים ברוזה עם קראמבל וגלידת אורז, צלחת גבינות, גלידה הום מייד ויין קינוח שמותאם לכל אחת מהן.

לכבוד הפסטיבל, בנתה נועה חיים בת ה-32 (יחד עם רוני בר טל ועתליה יזרעאלי) תפריט מיוחד, ובו קינוח דבש (קרם דבש וטימין, חלת דבש, שקדים קלויים ופרחי דבש), קינוח אשכולית אדומה ותות (קרמו שוקולד לבן, לדר תות, סורבה אשכולית אדומה ותות, קליפות אשכולית אדומה מסוכרות ופרחי חמציץ), ובאבא או קוניאק ספוגה בסירופ.

מילה מהקונדיטורית: "חופשת הלידה שבה אני נמצאת כרגע עוזרת להבליט את הכישרון של רוני בר טל, הסו-שפית שלי, ואת עתליה יזרעאלי הקונדיטורית, שממשיכות את הקו ואחראיות על אחד מהקינוחים שיוגשו".

טלביה פטיסרי פאי הדרים  (צילום: אסף קרלה,  יח
טלביה פטיסרי פאי הדרים |צילום: אסף קרלה, יח"צ

טלביה
המסעדה המקסימה בירושלים מוציאה מדי יום למבקרי הבירה קינוחים, מאפים ותוצרי פטיסרי מוקפדים מבית היוצר של יסמין לוי-קוגן.

לכבוד הפסטיבל, תוכלו למצוא כאן פריזייה פטל (עוגה על בסיס מרציפן עם קרם דיפלומט, קולי פטל ופטל טרי) ופיננסייר שקדים ולוז עם קרם ג׳אנדויה וקראנץ פייטה.

מילה מהקונדיטורית: "עובדת בארבע השנים האחרונות כשף קונדיטורית של הקבוצה, והיא כבר מזמן הפכה למשפחה".

פסטיבל הקינוח המושלם -שיינע (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

שיינע
מסעדת הדגים ופירות הים ברחוב נחלת בנימין בתל אביב חוגגת מדי יום סיומות מתוקות בעזרת הידיים של נטלי גבאי.

פסטיבל הקינוח המושלם -שיינע (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

לכבוד הפסטיבל, היא תציע תפריט מיוחד ובו עוגת גבינה אפויה בצלחת, טארט שקדים וקרם אורז וגם פנקוטה קפה עם דקוואז קרם מוקה וגנאש שוקולד חלב.
כנאפה, מסעדת יפו תל אביב (צילום: דן לב, על השולחן)
כנאפה, מסעדת יפו תל אביב|צילום: דן לב, על השולחן

מילה מהקונדיטורית: "אופה מילדות, בודקת ומתנסה במתכונים. לומדת מספרים, מתכונים משפחתיים, מטיולים בעולם ומכל עוגה טובה שאני מתחברת אליה".

נומי
המסעדה המצוינת בכפר מונש מקנחת מדי יום עם קלאסיקת טירמיסו, עוגת מרציפן ופירות יער טריים, ועם פנקוטת יוגורט ולבנדר עם זרעי כוסברה מקורמלים.

לכבוד הפסטיבל, הכינה טולי נוה תפריט מיוחד ובו "טקסטורות של שוקולד", בריוש פירות קיץ עם כפיר ליים ודבש, וגם קוקילידה מיסו לבן ואגוזי מקדמיה.

מילה מהקונדיטורית: "עבדתי באורנה ובאלה, בכתית, יפו תל אביב וטוטו, ואני עדיין מתרגשת מהפתיחה האחרונה של הבייקרי שלנו".

יפו תל אביב
מסעדת הדגל של חיים כהן מציעה בשגרה את תפריט הקינוחים הכי ישראלי שיש, עם פחזניות תפוחים בקרמל וכנאפה מיתולוגית עם סורבה פיסטוק, לילות ביירות ו"שוקולד חמישים וארבע" (מוס שוקולד, קראמבל קקאו, קרמו שוקולד וגלידת שמן זית).

לכבוד הפסטיבל, יצרה שחר פלג בת ה-31 תפריט מיוחד, ובו מילפיי שוקולד וזוטה לבנה (בצק עלים קקאו, קרמו שוקולד וזוטא לבנה, שנטי שוקולד, טופי זוטה לבנה) ופנה קוטה אורז קלוי (קראמבל שקדים, פאף אורז, סירופ עלי גפן, ענבים טריים, ענבים בסירופ).

מילה מהקונדיטורית: "עבדתי באריא ובקפה אירופה, ועשיתי סטאז' בפריס, ובחמש השנים האחרונות אני עובדת בקבוצה של חיים כמנהלת תחום הקונדיטוריה".

פרונטו. בראוני פולי קקאו.  (צילום: תמוז רחמן)
צילום: תמוז רחמן


פרונטו
הספינה של דיוויד פרנקל שטה במשך שנים ביציבות בין חופי איטליה וישראל, ויודעת לעגון מדי סוף ארוחה בנמלים המתוקים המובחרים ביותר.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, עוגת שוקולד עם קרמל שקדים וחלבה, אפוגטו עם סורבה אמרטו, גרניטה קוקוס וגם קלאסיקה בדמות "הקסטה של פרונטו".
דוקאז תותים (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

מונא
הביסטרו הירושלמי האלגנטי מציע קינוחים שמדברים את שפת המקום, את האבנים העתיקות, ואת היד הבוטחת במטבח.
תוכלו למצוא כאן, בין היתר, קרמו שוקולד עם פקאן ומלח ים, "שזיף אוכמניות" עם קרם פיסטוק וקונסומה קמומיל, וגם עוגת גבינה עם יוגורט, פטל ו-ורמוט
מילפיי טוטו. (צילום: עומר קדר)
צילום: עומר קדר

טוטו
המסעדה הפופולרית של ירון שלו שומרת אמונים לתפריט הקינוחים הנהדר שלה, ובצדק.
תוכלו למצוא כאן, בין היתר, פטיפורים, גלידה הום מייד וגם את אחד מיסודות הקינוח הישראלי המודרני, שהוא מילפיי פריך עם קרם ורוטב קרמל מושלם.
ה-פנקייק של פרא. צריך לבקש אותו בתחילת הארוחה (צילום: דן אורבך, יחסי ציבור)
ה-פנקייק של פרא. צריך לבקש אותו בתחילת הארוחה, אחרת לא יישאר|צילום: דן אורבך, יחסי ציבור

רביבה וסיליה
אימפריית האפייה הוותיקה מרמת השרון חוגגת שנות עשייה רבות ומתוקות, וקהל שומר אמונים שרק הולך ומתרחב.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, עוגות בחושות ועוגיות חמות, קראנץ' שוקולד וטארט לימון, טירמיסו קלאסי וגם קינוח מסקרפונה סמיך.

גוז' ודניאל
הביסטרו המקסים בבני ציון מציע מדי יום הרבה אוויר, הרבה ירוק, והרבה מאוד מתוק לקינוח.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, סופלה שוקולד חם עם גלידת קרמל מלוח וטוויל קפה, קראק פאי עם קרם פטיסייר אפוי ושמנת חמוצה, טרין תפוחי עץ חם עם סורבה תפוח עץ ירוק, וגם גירסה משודרת לברד פודינג הפופולרי של המקום עם טופי שקדים וגלידת קרואסון.

פרא
המסעדה האלגנטית ברחוב נחלת בנימין בתל אביב שומרת על קו קינוחים קלאסי ומותאם אווירה.
תוכלו למצוא פה, למשל, גלידת יוגורט ושכבות תפוחים עם שמנת חמוצה, וגם פנקייק יפני עבה ותפוח, עם רוטב מייפל כמובן.
בר 51 (צילום: אסף קרלה)
בר 51|צילום: אסף קרלה

טורקיז
המוסד התל-אביבי על קו החוף יכול לקנח בקלות עם מבט לנוף, אבל משקיע מדי יום בתפריט מתוק מצוין.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, טוגת גבינה וקרם בוואריה חלבה, ברד פודינג ואפוגטו, וגם גלילית שוקולד וקונסומה אננס ולואיזה.
ליאלי ביירות של נאיפה (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
ליאלי ביירות של נאיפה|צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

בר 51
מסעדת האם של מושיקו גמליאלי יוצרת מדי יום רוח תל-אביבית נפלאה, ומקנחת אותה בתפריט קינוחים נפלא לא פחות.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, פנקוטה זעתר עם סירופ דבש, גלידת שיבולת שועל, קרם גבינה-אספרסו עם פילו פיסטוק וגרניטה הל, וגם קסטה סיציליאנית עם גלידת פיסטוק.
_OBJ
נאיפה
הפלא החדש של נאיפה מולא במתחם סוזן דלל בתל אביב חוגג את השורשים ואת הבית, ומסיים עם טעם מתוק נהדר בפה.
תוכלו למצוא כאן, למשל, ליאלי ביירות, פנקוטה לאבנה רכה עם תותים, צנוברים מסוכרים ושמן זית, בסבוסה מלבי וגם מגש פטיפורים מושלם.
_OBJ
ראסיף 33
העוגן החיפאי בהובלת חמודי עוקלה מתיך מהמטבח את הגליל והמפרץ, ומנחית הכול בסוף הארוחה עם תפריט קינוחים מרהיב.
תוכלו למצוא פה, בין היתר, ברולה טחינה לבנה עם גלידת פיסטוק, ברד פודינג בריושי עם גלידת תפוזים, וגם כנאפה כמובן.

לכל הפרטים על פסטיבל הקינוח המושלם >> היכנסו