פסטיבל הקינוחים, אירוע ראשון מסוגו בישראל, יתקיים בשרונה מרקט בתל אביב בתאריכים 21-23.5 וממש במקביל לשבוע הגמר של תכנית הריאליטי "הקינוח המושלם". אבל האמת היא שההכרזה על המנצח הגדול של העונה היא רק תירוץ, שרונה מרקט כבר ממילא מחזיק בטבעיות בתואר "גן עדן קולינרי".
נמאס לכם לאכול את הקינוח רק בסוף? הנה כמה הצעות מהמרקט שמוכיחות למה זאת בכלל צריכה להיות המנה העיקרית:
במחלקת המאפיםשל ערן שוורצברד נאפים מדי בוקר יצירות פאר של הקלאסיקה הצרפתית וחוץ מזה, בויטרינה מוצגים מבחר מקורי של יצירות אישיות ומשפחתיות כמו מילפיי ספרדי במילוי וניל, פרלינה פקאן וקומפוט של משמש מבושם ברוזמרין והעגבניה המפורסמת - קומפוט עגבניות ותות שדה, קרמבל אגוזי מלך ומסקרפונה מוקצף ומבושם בזעתר. בשוק הקינוחים ערן שוורצברד יציע את קינוח התות המיוחד ואת המלאבי המפורסם שלו.
עוד תכשיט קולינרי מרענן שנפתח ממש לא מזמן בשרונה מרקט (חיכינו לזה!) הוא "אוטלו": הגלידרייה שבה משתמשים רק במכונות איטלקיות מיוחדות כדי להכין את הגלידה המובחרת ממש בתוך הסניף, יום-יום, על בסיס חומרי גלם שנבחרים בקפידה ומגיעים ספיישל מארץ המגף.
עכשיו דמיינו מה קורה למילקשייק שעשוי מהמרכיבים האלה, ואז תגיעו למרקט כדי להגשים את החלום: אוטלו מציגה מגוון מילקשייקים המתעדכנים בצורה עונתית ומתייחסים לחומר הגלם בצורה הגולמית ביותר, כגון מילקשייק וניל אקסטרים המבוסס על גלידת וניל פלאניפוליה בתוספת קרמבל וניל, קצפת ואצבעות שוקולד וזרעי וניל.
בזמן שאתם מטיילים בין הדוכנים של שרונה מרקט וסופגים את הוייב, שווה לעבור דרך סופט קוקיז ולטעום עוגיות במגוון מילויים. ספוילר: מדובר בעוגיות הכי רכות והכי טעימות שאי-פעם אכלתם.ן, בעיקר בגלל המתכון המנצח שהם מגדירים בתור "Made in USA, Baked in tel aviv". אהבנו.
המלצה שלנו - גם אם כרגע אתם לא רעבים, תעשו לעצמכם טובה וקחו אחת הביתה (האפשרויות כוללות m&m, עוגיית אמסטרדאם עם שוקולד בלגי לבן, מקדמיה עם צאנק שוקלד, פררו רושר, ריסס, רד ולווט, מיקס שוקלד חלב מריר, עוגייה טבעונית, הרשיס ועוד). לא תתחרטו.
חגיגת הקינוחים המרשימה שמתרחשת ברגיל בשרונה מרקט היא אחלה הזדמנות לטעום מהתפריט התרבותי של מדינות נוספות. מתי? על הבוקר. איפה? ב"בנדיקט" - מסעדת קונספט שמגישה ארוחת בוקר (הארוחה החשובה ביותר ביום, מיינד יו) מסביב לשעון, כשכל ארוחה מגיעה ממדינה שונה. זר לא יבין זאת.
כחלק מהתפריט, אחת מארוחות הבוקר המפורסמות ביותר שמגיעה אלינו היישר מארצות הברית היא כמובן הפנקייק המפורסם של בנדיקט: מגדל המורכב מ-3 יחידות של פנקייק אוורירי ונימוח, עם מגוון מילויים וטופינגים. בין הפנקייקים האהובים ניתן למצוא את הפנקייק פיסטוק ושוקולד לבן - מגדל פנקייקים שמכוסים בגאנש שוקולד לבן, גאנש פיסטוק וקראמבל פיסטוק, ואת הפנקייק בננות – עוד מגדל פנקייקים אבל הפעם עם שכבות של בננה, חלב ממותק וקוקוס קלוי.
אז אחרי שהתחלנו בצרפת, עברנו לאיטליה וחצינו את האוקיינוס לארצות הברית, אולי הגיע הזמן שנשבור למזרח הרחוק כדי לדבר על "טייגר לילי" – או יותר נכון על הקינוח התאילנדי האולטימטיבי שלה, "בננה לוטי". בשרונה מרקט הוא מוגש עם חלב מרוכז, סורבה קוקוס וטאצ' קוקוס קלוי, עם ביס שכולו מרגיש כמו בטן-גב על החוף. כן, גם במרכז תל אביב וכן, בלי צורך להחתים דרכון.
בגזרה המקומית, שכבר הפכה מזמן לסנסציית שוקולד בינלאומית, יש במרקט את "מקס ברנר" ששם תוכלו סוף-סוף לטעום את וופל סלבריישן - חגיגה של שלושה וופלים בלגיים חמים: וופל בננה ספליט עם טופי ופקאן סיני, וופל שוקולד צ'יפס נוגט עם שברי שוקולד חלב ולבן ו-וופל קרם בואנו נוצ'לה. ואם הגענו עד הלום, שווה להזכיר גם את שמנת ה"וופל סלבריישן" של מקס ברנר עם כדורי וופל שוקולד קראנצ'י ושוקולד חם ששופכים מעל. בהחלט חגיגה.
איכותי, בלי להזמין מקום ועם מנות דגל: כך מיוצרת החוויה הקולינרית של שרונה מרקט
אנחנו פה בשביל הקינוחים, אבל שווה להזכיר שבשרונה מרקט הם מחליקים בטבעיות למקום שבו אוכל מוקפד, מגוון ואיכותי מקבל את הכבוד שמגיע לו. ומתעדכנים בטרנדים הקולינריים מהעולם, כדי שכולנו נוכל לגוון ולרענן את התפריט בלי החלק המבאס של להזמין מקום ולהיכנס לרשימות המתנה מורטות עצבים. וזה עוד לפני שדיברנו על הבר שמגיש כל היום משקאות ואלכוהול במחירי האפי האוור.
עם זאת, שלא תקבלו את הרושם הלא נכון: גם בשרונה מרקט, כמו בכל חוויה קולינרית, הקינוח הוא רק הדובדבן שבקצפת. איך אנחנו יודעים? כי אין עוד מקום בארץ שבו תוכלו בין היתר ללהטט בין ההמבורגר האגדי של מיט-בר, הסנדוויץ' של שפכטל ורחל בשדרה או המנות המפורסמות מהמזנון של אייל שני.
אז כן, שרונה מרקט עונה לכל צורך קולינרי – והיא עושה את זה בקלאס. מגיעים, מטיילים וטועמים, הכי ספונטני ותמיד יש מקום. תיהנו!