עבור הישראלים חומוס הוא דבר מאוד אמוציונלי - לרובנו יש העדפה למנת חומוס בסגנון מסוים ואנחנו נאמנים לה במשך שנים. בשרונה מרקט החליטו לגעת בפרה הקדושה הזאת (אבל הטבעונית בהחלט) ולקחו את החומוס המוכר לכיוונים מפתיעים דווקא במטרה לתת כבוד לחומרי הגלם ולמנה, שהפכה אחת האהובות ביותר על הישראלים. 

שרונה מרקט (צילום: השועלים)
שרונה מרקט|צילום: השועלים

לרגל פסטיבל החומוס הראשון של ישראל, שנערך השנה בין התאריכים 9-13.5 לכבוד יום החומוס הבינלאומי המתקיים ב-13 למאי, יצרו בשרונה מרקט מנות חומוס בשילובים יצירתיים שמגלים את חומרי הגלם מחדש. במסגרת הפסטיבל, שוק שרונה מרקט כולו יהפוך לחומוסייה גדולה שתגדיר מחדש אכילת חומוס ותאפשר למבקרים בה להתנסות ולגלות טעמים חדשים. ריכזנו כאן כמה מנות שאסור לפספס.

שרונה מרקט (צילום: איתמר גינזבורג)
שרונה מרקט|צילום: איתמר גינזבורג

אבו גוש

אייל שני מציג את המנות שאיתם פתח את המזנון באבו גוש, ומנות עיר הולדתו, ירושלים.
חומוס העיר העתיקה - גרגרים מדויקים של חומוס על טחינה, זרעי עגבניות ופלפל חריף.
ראגו בולונז פרה - נתחי אונטריב של פרה קצוצים בסכין וצלויים לילה שלם עם גזרים בתנור האבן, נחים על חומוס.

חומוס בשר בקר ותרד בר בקוסם

אריאל רוזנטל המכונה גם "הקוסם" יצר במיוחד לפסיטבל החומוס בסניף בשרונה מרקט מנת חומוס טרי שמוגשת עם תבשיל שפונדרה ומח עצם, תרד בר ובצלים לבנים שרופים באש פתוחה. המנה העשירה מוגשת כשמעליה גרגירי חומוס חמימים ושמן זית קורניאקי.

עראייס חומוס של פיתה בסטה

את המאכל, שמבוסס בדרך כלל על פיתה ממולאת בבשר טחון ומשוחה בשומן, לקחו בדוכן אוכל השוק "פיתה בסטה" ומילאו בחומוס. המילוי במנה דומה לזה שיש במנת הסמבוסק העיראקי המסורתי. הוא כולל גרגירי חומוס מבושלים, מתובלים ומעוכים. בדיוק כמו הסמבוסק העיראקי, גם עראייס החומוס של פיתה בסטה מטוגן ומאוד מאוד טעים.

עראייס חומוס, פיתה בסטה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
עראייס חומוס, פיתה בסטה |צילום: אנטולי מיכאלו

חומוס פירות ים בפישופ

בפישופ, בר הדגים ופירות הים בשרונה מרקט, שילבו את מנת החומוס המסורתית עם פירות ים טריים. המנה כוללת שרימפס וקלמרי על מצע חומוס עם ירקות שרופים בגריל, בהם: עגבניה, בצל ופלפל חריף, ומעל נענע ופטרוזיליה. מומלץ להנות ממנה לצד אחד הקוקטיילים שמציע המקום או כוס יין טוב.

חומוס פירות ים בפישופ (צילום: אנטולי מיכאלו)
חומוס פירות ים, פישופ|צילום: אנטולי מיכאלו

בוריטו מטורטיית חומוס של מקסיקנה

ב"מקסיקנה", דוכן אוכל הרחוב המקסיקני, החליטו לתת לטורטייה, שאיתה מכינים את הבוריטו, טוויסט מקומי וליצור אותה מחומוס בנוסף לחיטה הקלאסית. הבוריטו החדש הוא ללא גלוטן ומרחיב את ההיצע של מקסיקנה גם לצליאקים. התוצאה היא טורטייה מקמח חומוס, רכה, גמישה ועשירה בחלבון, שמלאה במגוון תבשילים כמו: אסדו מפורק, עוף בצ'יפוטלה, ארטישוק בגריל עם אורז מקסיקני ופריחולס.

טורטיה מקמח חומוס, מקסיקנה  (צילום: אנטולי מיכאלו)
טורטיה מקמח חומוס, מקסיקנה |צילום: אנטולי מיכאלו

חומוס מעורב ירושלמי בג'יג'י קובלה

קבוצת מחניודה הירושלמית לקחו את אחת המנות המזוהות ביותר עם המסורת הקולינרית הירושלמית העשירה, הישר אל המסעדה התל אביבית הראשונה שלהם "ג'יג'י קובלה" ויצרו מנת חומוס עם מעורב ירושלמי מסורתי.

חומוס מעורב ירושלמי בג'יג'י קובלה (צילום: אנטולי מיכאלו)
חומוס מעורב ירושלמי בג'יג'י קובלה|צילום: אנטולי מיכאלו

מסבחה שקדי עגל בשפכטל

השפית רחל בן אלול תגיש ב״שפכטל״ - דוכן הסנדוויצ׳ים המשוגעים הבשרי שלה בשרונה מרקט - מנה שיצרה בתכנית הטלוויזיה מאסטר שף וזכתה לשבחים רבים מהשופטים. המנה מורכבת מסלסת פלפלים אדומים שנעשתה בהשראת מנה שהייתה מכינה אימה בבית בו גדלה, עליה מונח חומוס מסבחה ביתי ועליו קונפי שקדי עגל צרובים ומינוט סטייק קצוץ.     

מסבחה שקדי עגל בשפכטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסבחה שקדי עגל, שפכטל|צילום: אנטולי מיכאלו

קוקטיילים עם חומוס וטחינה במידל בר

בבר התוסס ששוכן במרכז שרונה מרקט יצרו לרגל חגיגות החומוס שני קוקטיילים ייחודיים. הראשון משלב טחינה גולמית עם וודקה, לימון וסילאן. השני, קוקטייל מרענן וקליל שמכיל ג'ין, פטל אדום, לימון, ביטרס ומי חומוס. מי החומוס מהווים תחליף טבעוני לחלבון בקוקטייל, נותנים לו אפקט של הקצפה ומעניקים לו טקסטורה חלקה.

קוקטיילים, מידל בר  (צילום: אנטולי מיכאלו)
קוקטיילים, מידל בר |צילום: אנטולי מיכאלו

 

לפרטים נוספים על פסטיבל החומוס הראשון בישראל>

תוכן: הילה דודאל
ג’ינג’ר תקשורת