דמיינו לעצמכם שבלחיצת כפתור אחת ניתן יהיה לקבל חומוס טרי שנמזג לקערה ברגע, כמו בקסם. חומוס עליו אפשר לשלב מגוון תוספות צבעוניות, רטבים וטופים מגרים. במסגרת פסטיבל החומוס שמתקיים לראשונה בישראל בין התאריכים 9-13 במאי, מקים מותג אחלה מבית שטראוס בלב שרונה מרקט בתל אביב מתחם כזה בדיוק בשם "החומוסריה". המכונה הפועלת בו ומכינה חומוס, פותחה בטכנולוגיה חדשנית ראשונה מסוגה על ידי יחידת החדשנות של קבוצת שטראוס.
הפיתוח מאפשר יצירה של חומוס טרי בתוך שניות ספורות בלבד, 15 ליתר דיוק, בתהליך ייצור דומה לזה של חומוס מסורתי. בעת לחיצה על כפתור במכונה, גרגירי חומוס טחונים, מתובלים ומבושלים מצד אחד וטחינה גולמית מן הצד השני, מתערבבים יחד עד להפיכתם למנת חומוס טרייה מוכנה. התוצאה היא חומוס במרקם קרמי ללא חומרים משמרים, שנמזג לקערה בדומה לפרוזן יוגורט או גלידה אמריקאית, ועליו מגוון תוספות יצירתיות לבחירת הלקוחות. הבשורה תגיע לקהל הרחב עם יריית הפתיחה של פסטיבל החומוס הישראלי הראשון בצורת דוכן גדול בשרונה מרקט, שיפעל לאורך כל חמשת ימי החגיגות.
חמישה ימים של חגיגות חומוס
החומוסריה לוקחת את חווית אכילת החומוס לשלב הבא גם מבחינת מנות החומוס המפתיעות שאפשר ליצור בה. במקום אפשר למצוא מגוון רחב של תוספות, רטבים וטופים מסורתיים לצד כאלה יוצאי דופן. בין האפשרוית המיוחדות אפשר להוסיף למנה, למשל, תבשיל ירוקים או "שווארמה" ארטישוקים, למזוג עליה רטבים, כמו הבנרו חריף אש או מיסו חומוס ולפזר מעל טופים של זרעי חרדל מותססים או צ'יפס סלק. לאחר מכן יוצקים מפעילי החומוסריה על המנה שמן זית לטאצ' אחרון. החומוס שנמזג לקערות מהמכונה הוא חומוס קרמי וחלק בתיבול עדין. למגיעים נשאר רק להפעיל את הדמיון ולהמציא מחדש מנת חומוס טעימה משלהם.
"אנחנו מזמינים את הקהל לבוא לחומוסריה בראש פתוח, להתנסות בדברים אחרים ולראות שיש לחומוס הרבה יותר צורות ממה שאפשר לדמיין", אומר יניב גור אריה, השף של חברת שטראוס ומוסיף ש"אפשר לנגב בחומוסריה חומוס בצורה הקלאסית, אבל אפשר גם למצוא כאן פתח לחוויה חדשה. זה המאכל הלאומי שלנו ובזה שאנחנו ממציאים אותו מחדש, אנחנו בעצם מכבדים אותו".
דינה שובל, מנהלת שיווק חטיבת האוכל בשטראוס, מוסיפה: "אחלה, כמותג החומוס והסלטים המוביל בישראל, נותן מענה לטרנדים ולצרכים שונים של הצרכנים. זה אומר, שתמיד נדאג לתת מענה לצורך בחומוס הקלאסי, אבל גם נאתגר ונמתח את הגבולות – פעם באחוזי הטחינה, פעם בתוספות מרגשות ומפתיעות וכיוצא בזה. הפעם אנחנו נותנים מענה חווייתי לצורך בחומוס טרי, המיועד לצריכה מיידית. הקונספט של החומוסריה במתחם שרונה, חוגג את החומוס ולוקח אותו למחוזות חדשים של מגוון תוספות, שילובים וטעמים".
לפרטים נוספים על פסטיבל החומוס הראשון בישראל>
תוכן: הילה דודאל
ג’ינג’ר תקשורת