עוגיות מסקרפונה
המסקרפונה הקטיפתית הופכת את העוגיות הללו לבסיס משובח למשחקי טעמים ולתיבול שונה בכל פעם מחדש. לכבוד החג הן מתהדרות בטעם משגע ונצחי של וניל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-15 עוגיות גדולות:
300 גרם (1 וחצי כוסות) סוכר
110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח דק
1 ביצה
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
1 גביע (250 גרם) מסקרפונה
גרגירים מחצי מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל איכותית
325 גרם (2 ושליש כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
אבקת סוכר, לציפוי לפני ואחרי האפייה
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הסוכר והחמאה לקרם אחיד. מוסיפים את המלח והביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת קרמית.
2 מוסיפים מסקרפונה ווניל ומנקים את התערובת מדפנות המיקסר בעזרת לקקן כדי לאחד את החומרים.
3 מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים מעט, רק עד שהתערובת אחידה.
4 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם כל אחד. מכסים ושומרים את הכדורים במקרר כשעה או מעבירים למקפיא עד לאפייה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
6 מגלגלים כל כדור באבקת סוכר, משטחים מעט, מניחים בתבנית ואופים 12-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות באופן שווה ומרכזן יציב. מצננים ומפדרים באבקת סוכר לאחר האפייה.